Mette Frederiksen hilste glad på de mange borgere, hun mødte i Hareskovhallen, da hun selv var nede at sætte sit kryds ved gårsdagens folketingsvalg. Foto: Helene Holm Stolle

Mette Frederiksen hilste glad på de mange borgere, hun mødte i Hareskovhallen, da hun selv var nede at sætte sit kryds ved gårsdagens folketingsvalg. Foto: Helene Holm Stolle

Bondo om valget: "Mette Frederiksen får en svær opgave med at samle Folketinget"

Selvom borgmester Ole Bondo Christensen (S) glæder sig over valget, der betyder et systemskifte, så mener han også, at Mette Frederiksen står over for en svær opgave

Af
Helene Holm Stolle

Humøret hos borgmester Ole Bondo Christensen (S) er lige så højt her dagen efter valget, som det var på selve valgdagen, da han bød Mette Frederiksen, der efter alt at dømme bliver Danmarks nye statsminister, velkommen til Hareskovhallen, da hun skulle sætte sit kryds.

"Resultatet betyder et systemskifte, og jeg ser frem til en ny regering, der i endnu højere grad prioriterer klima, naturbeskyttelse og gode fælles velfærdsløsninger for børn og ældre", siger Ole Bondo Christensen om gårsdagens valg. Samtidig understreger han, at der er grund til at glæde sig over, at 'partier med en meget negativ retorik overfor udlændinge har lidt nederlag'.

Selvom det altså blev rød blok, som danskerne vil have til at lede landet, så mener Ole Bondo Christensen ikke, at det er en nem opgave, Mette frederiksen står over for.

"Mette Frederiksen får en svær opgave med at samle Folketinget, men meldingen fra de fleste partier efter valget viser vilje til samarbejde. Så jeg er fortrøstningsfuld", lyder det fra Ole Bondo Christensen.

Udskiftning i byrådet

Samlet set gik Socialdemokratiet lidt tilbage i Furesø Kommune, mens især De Radikale gik markant frem efterfulgt af SF.

"Så samlet set står rød blok stærkere i Furesø end ved sidste folketingsvalg", siger Ole Bondo Christensen, der lige nu følger spændt med i de personlige stemmetal hos de lokale folketingskandidater. De kan nemlig afgøre, om der sker udskiftning i byrådet.

"De konservative fik også et godt valg lokalt, og jeg vil spændt følge, om vores lokale byrådsmedlem Egil Hulgaard (C ) fremover skal bytte sin post ud med et medlemskab af Folketinget. Vi kommer i givet fald til at savne ham i byrådet. Omvendt ser det ud som om, at Øjvind Vilsholm (EL) må forlade Folketinget, så ham vil jeg byde velkommen hjem til Furesø Byråd", lyder det fra Ole Bondo Christensen.

Publiceret 06 June 2019 11:28