Øjvind Vilsholm må sige farvel til sin plads i Folketinget 14 måneder.

Øjvind Vilsholm må sige farvel til sin plads i Folketinget 14 måneder. "Det har været lærerigt, men nu glæder jeg mig til at vende tilbage til kommunalpolitikken og byrådet i Furesø", siger han. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Tiden på Christiansborg er slut: Øjvind Vilsholm vender tilbage til byrådet

Det blev ikke til en plads i Folketinget for Øjvind Vilsholm. Han vender derfor tilbage til Furesø Byråd

Af
Helene Holm Stolle

"Jeg har lige set et Facebook-opslag fra mine kone om, at hun glæder sig til at få mig tilbage", griner Øjvind Vilsholm (Ø).

I 14 måneder har han haft plads i Folketinget, og han har kæmpet intenst hele valgkampen for at sikre Enhedslisten og ham selv stemmer nok til at blive. Men sådan gik det ikke. Trods en sejr til Rød blok, gik Enhedslisten nemlig ikke frem.

"Men heldigvis fastholder vi vores mandat i Nordsjælland", lyder det fra Øjvind Vilsholm, der nu gør klar til at vende tilbage til sin plads i byrådet.

"Jeg kommer tilbage med en kæmpe videreuddannelse i bagagen og en masse viden om, hvordan man bringer sager videre til Christiansborg. Det forestiller jeg mig, at vi godt kan få gavn af i Furesø", siger Øjvind Vilsholm og understreger, at selvom tiden på Christiansborg har været sjov, så bliver det ikke mindre interessant eller sjovt at komme tilbage til kommunalpolitikken.

"Slet ikke. Der er masser af sager at kaste sig over, så jeg skal nok få lavet noget støj i byrådssalen".

Nu skal familien plejes

Tiden på Christiansborg og særligt den lange valgkamp har kostet tid på privatkontoen, så det er noget af det, Øjvind Vilsholm vil råde bod på i den kommende periode.

"Jeg ved, at familien glæder sig til at se mere til mig, så det skal jeg have rettet op på. Og så skal der ryddes op både derhjemme og i haven. Jeg har masser af arbejdspapirer liggende rundt omkring, og vores have er efterhånden blevet et vildnis, så jeg få nok at tage mig til", siger Øjvind Vilsholm, der forventer at vende tilbage til Furesø Byråde efter sommeren.

Øjvind Vilsom bliver 1. suppleant og er klar til igen at rykke tilbage på Christiansborg, hvis det bliver nødvendigt.

Publiceret 06 June 2019 15:27