"Den smukke gamle lindetræsrække ved Akacietorvet fældes, hvis det står til Furesø Kommune. Det er forkasteligt og helt uden perspektiv", skriver Ulla Hess og Pia Telling i dette debatindlæg. Privatfoto

DEBAT: "Nyd de smukke lindetræer ved Akacietorvet - i morgen er de måske slagtet"

Ulla Hess, Kong Volmersvej 13, Farum

Den smukke gamle lindetræsrække ved Akacietorvet fældes, hvis det står til Furesø Kommune. Begrundelsen er, at træerne står i vejen for en mere rationel vejføring i forbindelse med renovering af den sidste del af Farum Hovedgade. Hvordan en så hårdhændet oprydning af det meget fine område ved Akacietorvet og Farum Landsby kan besluttes, mener vi er forkasteligt og helt uden perspektiv.

Kommunen har tidligere præsenteret et ønske om, at området skulle fremstå som en torvedannelse, hvor der skulle være plads til ophold, aktiviteter og hyggelig stemning. Som første skridt er der allerede etableret hastighedsbegrænsning og trafikchikaner. Det er derfor uforståeligt, at de smukke 30 år gamle lindetræer ikke naturligt inddrages i intentionerne.

Alle andre steder i Danmark hvor man forsøger at genskabe den slags miljøer købes og plantes dyre store træer. Her i Furesø Kommune var man for 30 år siden så fremsynet, at der blev plantet træer langs Farum Hovedgade for netop at imødekomme en sammenhæng og helhed i Hovedgadens forskelligartede og bygningskulturer.

Når samtlige af Hovedgadens smukke lindetræer fældes, vil der stå en kønsløs usammenhængende hovedgade tilbage. Vi frygter at vores Farum forvandles til lignende byer i omegnskommunerne hvor hensynet til miljø og æstetik forsvinder til fordel for asfalt og rette vejbaner. Som medlemmer af dialoggruppen for Farum Hovedgade har vi kæmpet for en løsning, hvor Hovedgadens træer bevares til gavn for både mennesker og miljø, desværre uden held.

Ulla Hess og Pia Telling.

Publiceret 10 June 2019 00:00