30 års jubilæum i Haveforeningen Rørmosen: "Den holder os ældre i gang"

Selvom det kun er en række træer, der adskiller Haveforeningen Rørmosen og den trafikerede Slangerupvej, ånder alt fred og ro i haveforeningen - og her finder en række af kommunens pensionister og førtidspensionister ekstra glæde og energi til livet

Af
Helene Holm Stolle

Bag hækken af træer ud mod Slangerupvej og som nabo til REMA 1000 ligger Haveforeningen Rørmosen som en lille oase. Hyggen og glæden ved at dyrke grøntsager og blomster og hilse på naboen over hækken overskygger helt den ellers altid omdiskuterede trafikstøj fra vejen. Her hersker fred, ro og idyl.

Når man er herude kan man meget mere, og hvis man skranter lidt, så er alle altid klar til at hjælpe hinanden

Sådan har det været i 30 år, og forleden dag blev foreningens jubilæum fejret med hygge i haven ved fælleshuset under den nye overdækning, som Furesø Kommune har doneret. Her var der lækkerier på grillen, vin i glassene og Dannebrog på de små flagstænger.

"Det er sådan et dejligt sted det her, og alle elsker at komme her. Faktisk er det sådan, at vi hver onsdag året rundt har kaffemøde mellem klokken 10 og 11, og hver eneste onsdag deltager godt 20 af de ialt 36 medlemmer. Det er da imponerende", siger Svend Erik Rasmussen, der er formand for haveforeningen, der modsat andre af kommunens haveforeninger udelukkende er for pensionister og førtidspensionister.

"Her er et fantastiskk sammenhold", siger Svend Erik Rasmussen, der er formand i Haveforeningen Rørmosen - her sammen med foreningens kasserer. Foto: Helene Holm Stolle

"Jeg har regnet ud, at gennemsnitsalderen på os her i foreningen er omkring de 80 år, så vi er nogle gamle nogen. Men det er som om, at alderen herude ikke betyder noget. Her får man energi", lyder det fra Svend Erik Rasmussen.

Et fantastisk sammenhold

For Kirsten Jensen har livet i haveforeningen betydet alt. Hun var nemlig en af de 10 borgere, der tog initiativ til at få startet haveforeningen dengang tilbage i slut 80'erne.

"Vi var 10 borgere, der ønskede at starte en haveforening, og det lykkedes med hjælp fra Peter Brixtofte. Den stiftende generalforsamling blev holdt den 14. marts 1989, det glemmer jeg aldrig", fortæller Kirsten Jensen og forklarer, at fordi foreningen er oprettet som et slags dagcenter, er den kun for pensionister og førtidspensionister.

"Der er ingen tvivl om, at haveforeningen er god for Furesø Kommune, for den holder os ældre i gang. Når man er herude kan man meget mere, og hvis man skranter lidt, så er alle altid klar til at hjælpe hinanden. Her er et fantastisk sammenhold, og jeg vil ikke bytte det for noget i hele verden", lyder det fra Kirsten Jensen, der på sit lille havestykke har foreningens første hus stående.

"Det er da meget sjovt. Her mangler at blive gjort lidt endnu, førend det er perfekt, men jeg elsker at være her alligevel. At se hvad der kommer op af jorden holder mig i gang - også sammen med mit barnebarn, der elsker at komme med herud", fortæller Kirsten Jensen.

Kirsten Jensen har været med i haveforeningen helt fra dens begyndelse, og hendes hus var det allerførste i foreningen. Foto: Helene Holm Stolle

Kirsten Jensen har været med i haveforeningen helt fra dens begyndelse, og hendes hus var det allerførste i foreningen. Foto: Helene Holm Stolle

Publiceret 14 June 2019 06:53