VIDEO: Nikolaj Nording-Grooss blev Årets Talent

Det blev den 15-årige skuespiller Nikolaj Nording-Grooss, der blev løb med titlen som Årets Talent i Furesø

Af
Helene Holm Stolle

Det blev den bare 15-årige Nikolaj Nording-Grooss, der løb med prisen Årets Talent i Furesø Kommune. Han vandt prisen foran fem andre nominerede fra en gruppe på i alt 20 unge, der var indstillet til prisen.

Nikolaj Nording-Grooss modtog prisen for sit talent indenfor skuespillet. Siden 2014 har han deltaget i Teatergruppen Syvstjernens forestillinger, og gennem årene er han blevet mere og mere imponerende i sine replikker og i timingen af dem, lød det i indstillingen, der også fremhævede, at det 15-årige talent ikke bare leverer overbevisende præstationer på scenen men også er opmærksom på sine medspillere og skaber en særlig god stemning, ligesom han har en unik forståelse for dramaturgi og for udformningen af den gode historie.

Ialt var der i år seks nominerede - 16 unge mennesker - til Årets Talent, og smilene var store hos dem alle. Foto: Helene Holm Stolle

Ialt var der i år seks nominerede - 16 unge mennesker - til Årets Talent, og smilene var store hos dem alle. Foto: Helene Holm Stolle

Talentet har da også bragt Nikolaj Nording-Groos videre fra Syvstjernescenen, for sidste år kom han med i den populære ungdomsserie 'Klassen' på DR, hvor han spiller rollen som Christian, og som noget helt unikt, er han udpeget af STV Productions til at være medlem af forfattergruppen på de kommende sæsoner - og det er en udfordring, som Nikolaj Nording-Groos synes, er rigtig spændende.

"Det er super interessant og sjovt at tale om nye karakterer og finde på nye historier til serien", fortæller Nikolaj Nording-Groos og forklarer, at hans primære rolle i forfattergruppen er at bidrage med et realistisk ungesyn.

"Serien skal jo tale til målgruppen. Det er bare rigtig sjovt arbejde", siger han.

Praktik og måske nye tv-serie i vente

Det var noget nær et tilfælde, at Nikolaj Nording-Grooss kom med i 'Klassen'. Hans mor var nemlig faldet over et opslag på internettet, hvor DR søgte medvirkende - og så sendte han en video, hvor han introducerede sig selv. Også selvom han aldrig havde set et eneste afsnit af tv-serien, som har kørt siden 2016, før.

Siden da er det gået slag i slag, for udover at medvirke i 'Klassen' og nu også i forfattergruppen bag tv-serien, så er det unge talent også blevet tilbudt at komme i praktik hos DR - og så har han netop deltaget i prøveoptagelser til en ny serie til DR.

Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, idræt og fritid, ønskede alle de nominerede tillykke ved uddelingen af Årets Talentpris. Foto: Helene Holm Stolle

Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, idræt og fritid, ønskede alle de nominerede tillykke ved uddelingen af Årets Talentpris. Foto: Helene Holm Stolle

En kæmpe passion

"Skuespillet er en kæmpe passion for mig, så jeg håber bare, at jeg får lov til at lave meget mere af det", lød det fra Nikolaj Nording-Grooss, da han torsdag eftermiddag havde modtaget talentprisen i Farum Kulturhus.

"Jeg er virkelig overrasket og superglad", sagde han og fortalte også, at han er rigtig glad for den måde, som hans kammerater tager hans succes på.

"Det er ret vildt pludselig at blive kendt. Men mine klasseammerater synes stadig, at det er sjovt, og ind imellem laver de stadig den der: 'Åååh, det er ham fra Klassen'", fortæller Nikolaj Nordding-Groos med et smil.

Et hav af talenter

Der var hele 20 talenter - enkeltpersoner og grupper - der var indstillet til Årets Talentpris, så dommerkomitéen havde været på hårdt arbejde for at udvælge de seks nominerede - i alt 16 unge mennesker.

"Det er et stort og blandet felt, men det er en glæde at opleve, at vi i Furesø har så mange store talenter indenfor både kultur og sport", lød det fra Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, idræt og fritid, ved overrækkelsen af prisen.

Udover Nikolaj Nording-Grooss, der modtog Årets Talentpris, var de nominerede Astrid Buch Leander – skrivekunst, Maj Trolle – udspring (Farum Familie Svøm), Emil Poulsen – fotografi, Clara Hornnæss & Kristine Søndergaard – kaproning (Roklubben Furesø), Team Octavia – Grand prix gymnastik (Farum Gymnastik) med pigerne Louise Walsøe Torup, Karina Kilhof, Frida Lise-Lotte Pirovano, Sasha Rose Bruun, Signe Lange Nielsen, Sidsel Kruse Larsen, Mathilde Albæk Jessen, Nadia Østergaard Jørgensen, Xenia Wenøe og Jasmin Smith,

Publiceret 14 June 2019 11:00