Der bliver solgt alt mellem himmel og jord ved Spejdernes Genbrugs månedlige salgsdag på Havremarken - og pengene går udelukkende til velgørende formål. I 2018 har den frivillige organisation således doneret godt to millioner kroner samt tusindvis af sække med tøj til blandt andet Røde Kors.

Der bliver solgt alt mellem himmel og jord ved Spejdernes Genbrugs månedlige salgsdag på Havremarken - og pengene går udelukkende til velgørende formål. I 2018 har den frivillige organisation således doneret godt to millioner kroner samt tusindvis af sække med tøj til blandt andet Røde Kors.

Spejdernes Genbrug gør det igen: Donerede millioner til velgørende formål

"Det her kunne ikke lade sig gøre uden den kæmpe opbakning, vi mødes af fra borgere og virksomhederne i Industriområdet", lyder det fra Spejdernes Genbrug, der igen i 2018 donerede millioner til velgørende formål

Af
Helene Holm Stolle

Frivillighed gør en forskel, og hvis man er i tvivl, kan man bare kaste et blik på Spejdernes Genbrug i Farum. Uge efter uge sorterer de nemlig alt det, borgerne i Furesø ikke bruger mere af blandt andet tøj, møbler, bøger, vaser og elektronik, og måned efter måned knokler de i den store lagerhal på Havremarken, når der er åbent for salg af alle de gode genbrugseffekter. Alt sammen med et formål nemlig at skrabe penge sammen til velgørende projekter, og årene igennem er det blevet til mange millioner kroner. Penge, der har gjort en forskel både lokalt og ude i verden.

"Det totale overskud for 2018 blev lige godt to millioner kroner, som går til syv spejdergrupper i Furesø Kommune, til Sankt Georgkilderne samt til en lang række pengedonationer til projekter som Natteravnene, Børnehospice, Naturskolen, Grønlands Børn, Musik i skoven-projektet i Bebyggelsen Jonstrup, ligesom vi også støtter 13 skole- og gadebørnsprojekter i udlandet", fortæller Søren Ohlsen fra Spejdernes Genbrug.

Det er dog ikke kun økonomisk, at Spejdernes Genbrug giver en håndsrækning hvert år. Den frivillige organisation donerer nemlig også en lang række genbrugseffekter til velgørende formål.

"I 2018 endte det med ikke mindre end 373 flytterkasser samt 3.600 plastsække med tøj til Røde Kors. Hertil kommer også en del cykler til Røde Kors, som de bruger i nogle af deres projekter", fortæller Søren Ohlsen.

Sortering giver ekstra penge

Det er dog ikke kun gennem salg, Spejdernes Genbrug tjener penge. De frivillige i organisationen er nemlig begyndt systematisk at sortere metal i nogle af de varer, som ikke blev solgt - og det giver kroner i kassen.

"Fordi det blev sorteret efter metaltyper, lykkedes det at sælge det for 75.000 kroner", fortæller Søren Ohlsen, der er imponeret af de frivillige genbrugeres ihærdighed.

Taknemmelig

Der er mere end 200 frivillige i Spejdernes Genbrug, ligesom en lang række lokale spejdere og deres forældre giver en hånd med i genbrugsarbejdet.

"Alle yder et umanerligt flot stykke arbejde året rundt - de mange frivillige, der sorterer og sælger varer i hallen på Havremarken, og spejderne med forældre, der troligt henter varer fra Genbrugspladsen og rundt hos borgerne i lokalrådet. Men også borgerne skal have en stor tak for den opbakning, de viser os og også virksomhederne i hele industriområdet for deres forståelse for, at vi godt kan fylde en del i området på den månedlige salgsdag. Det er vi meget taknemmelige over", siger Søren Ohlsen.

Spejdernes Genbrug, der holder til på Havremarken i Farum, hvor der er åbent den første lørdag i måneden fra klokken 10 til 13.

Publiceret 18 June 2019 09:59

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl