Vel placeret i den røde stol på scenen kunne Zanne Jahn tage imod de mange taler - her fra Morten Mathiesen, leder af kulturhuset Galaksen i Værløse - og underholdende indslag i løbet af sin reception. Foto: Helene Holm Stolle

Vel placeret i den røde stol på scenen kunne Zanne Jahn tage imod de mange taler - her fra Morten Mathiesen, leder af kulturhuset Galaksen i Værløse - og underholdende indslag i løbet af sin reception. Foto: Helene Holm Stolle

Se billederne: Roserne væltede ned over Zanne Jahn ved jubilæumsreception

Torsdag eftermiddag var der musik og taler i en lind strøm i Farum Kulturhus, her blev Zanne Jahns 25 års jubilæum nemlig markeret

Af
Helene Holm Stolle

Almindeligvis ved Zanne Jahn alt, hvad der foregår og skal foregå i Farum Kulturhus. Sådan har det været i 25 år. Men torsdag eftermiddag blev hun sat helt ud af spillet. På den gode måde. Her blev hun nemlig placeret i den røde stol på scenen, og så skulle hun ellers bare overraskes af den ene tale efter den anden og underholdende indslag - og der var mange. Efter 25 års som leder af kulturhuset har Zanne Jahn nemlig sat sit aftryk ikke bare i kulturen og kunsten men også i mange folks hjerter.

At Zanne Jahn er en ener og aldrig har været bange for at sige sin mening eller gøre tingene på sin egen måde blev tydeliggjort gennem de mange taler og indslag ved receptionen.

Morten Mathisen, der er leder af kulturhuset Galaksen i Værløse, fortalte humoristisk, hvordan han, da han kom til kommunen, havde en forventning om at kunne lære af Zanne Jahn at begå sig i det kommunale system.

"Men det kunne jeg slet ikke, for Zanne gør bare det, hun vil", sagde han, hvilket fik de mange mennesker, der fyldte kulturhusets foyer til at grine højlydt.

Og grinene fortsatte, da Morten Mathiesen beskrev, hvordan det er at tage på udstillinger med Zanne Jahn.

"Det foregår typisk sådan, at vi går og kigger stille og roligt. Men pludselig kan man højlydt høre Zanne: 'Ha, skulle det være noget nyt. Det lavede vi allerede i 1995'. Sådan er det med hende. Uanset hvor nytænkende og innovative, vi alle tro, vi er, så har Zanne bare allerede lavet det tidligere", lød ordene fra Morten Mathiesen, der sluttede af med at synge en sang til Zanne Jahn - en til dagen omskrevet Richard Ragnvald sang 'Kære lille mormor', der var blevet tili 'Kære lille Zanne'.

Også borgmester Ole Bondo Christensen indtog scenen for at give Zanne Jahn et par ord med på vejen.

"Hvis jeg skal sætte tre ord på dig, så bliver det, at du er en iværksætter af Guds nåde. Du er smækfyldt af idéer, men du har også modet, handlekraften, viljen og energien til at føre dem ud i livet. Du er en æstetiker, der kan se kvalitetten i kunst og kultur, og så er du en guds benådet netværker", lød det fra Ole Bondo Christensen, der da også humoristisk kom ind på Zanne Jahns egenrådighed.

"Du har altid set det som din fornemmeste opgave at fomidle kommunens kulturpolitik indenfor de rammer, der er sat af kulturudvalg og byråd - det sidste må være skrevet af en embedsmand, for jeg vil sige, at du har spærngt de rammer et utal af gange, og så har vi andre måtte rette ind. Du har i høj grad skabt kulturpolitikken", lød roserne fra Ole Bondo Christensen.

Publiceret 21 June 2019 09:57