Sang, dans og musik fylder meget til integrationsfestivalen Farverige Furesø. Foto: Mikkel Arnfred

Sang, dans og musik fylder meget til integrationsfestivalen Farverige Furesø. Foto: Mikkel Arnfred

Stort fotogalleri: Farverige Furesø indtog Bymidten med oplevelser, dufte og smage

Der var noget for alle sanser, da årets integrationsfestival Farverige Furesø fandt sted - denne gang på Værløse Bymidte

Af
Helene Holm Stolle

I mange år har Farum Kulturhus dannet rammen om den store festival, Farverige Furesø, som Integrationsrådet står bag for at vise og bringe de mange forskellige folkeslag, der er i Furesø, sammen. Men i år var festivalen rykket til Værløse Bymidte med det håb at komme endnu bredere ud en tidligere.

Med solen skinnende fra en næsten skyfri himmel var rammerne på Eventtorvet på Værløse Bymidte da også helt perfekte, og mens duften fra de mange forskellige madboder - der talte alt lige fra traditionel polsk mad over kinesiske nudler til tyrkiske lækkerier - begyndte at sprede sig og blande sig med de musikalske indslag fra scenen, ja så var det svært ikke at finde det gode humør frem.

Formålet med festivalen er at fejre Furesøs mangfoldighed - og den er stor, for ifølge Furesø Kommune bor her mennesker fra 110 af de godt 200 FN-anerkendte lande.

”Festen skaber synlighed og kendskab til mangfoldigheden i kommunen og give borgerne mulighed for at få nogle fælles oplevelser sammen”, siger Integrationsrådets formand, Lene Munch-Petersen.

Hun overrakte senere på dagen årets Integrationspris. Den tilfaldt i år varehuschefen i Kvickly Farum, Danny Barbu Hansen, for hans velvilje til at åbne dørene til varehuset for flygtninge, der har brug for et job.

Publiceret 23 June 2019 07:00