Joan Bang-Sudergaard vil gøre noget mod ældres ensomhed. Modelfoto: adobeStock

Joan Bang-Sudergaard vil gøre noget mod ældres ensomhed. Modelfoto: adobeStock LIGHTFIELD STUDIOS - stock.adobe.com

Ny samtalelinje for ensomme ældre har set dagens lys

Ensomhed overhaler efterhånden mange andre problemer i sundhedssektoren, og derfor har en ny landsdækkende samtalelinje for ældre netop set dagens lys

En ny samtalelinjen for ensomme ældre har set dagens lys - og behovet er der, lyder det fra foreningen Søgvenner. Mange ældre har nemlig en følelse af, at de er til besvær for deres travle børn, og flere sig både glemt og isoleret, fordi de bor alene og ikke har så mange at snakke med.

Ifølge Søgvenner er ensomhed efterhånden ved at overhale mange andre problemer i sundhedssektoren, og 'flere forskere peger på, at ensomhed kan være direkte livstruende', lyder det i en pressemeddelelse fra Søgvenner.

Men nu vil Joan Bang-Sudergaard gøre noget ved ensomheden.

”Jeg synes, det er rigtig trist, at der i dag sidder så mange ensomme ældre i eget hjem eller på plejehjem, fordi de er skilt, ikke har fået børn eller ægtefællen er faldet bort. Det er helt tydeligt, at de bare savner nogen at tale med,” siger Joan Bang-Sudergaard i en pressemeddelse fra Søgvenner.

Håbet er, at den nye samtalelinje kan være med til at give de ældre nogle flere smil i hverdagen.

"Samtidig håber jeg, at tiltaget kan være med til at sætte fokus på den her problemstilling – både blandt beslutningstagere, men også blandt familiemedlemmer, som måske ikke får slået vejen forbi så ofte, som de burde", lyder det fra Joan Bang-Sudergaard og understreger, at 'vi alle har pligt til at besøge vores ældre'.

Den nye samtalelinje åbnede op for telefonerne i tirsdags den 25. juni, og personerne i den anden ende af røret har naturligvis tavshedspligt. Da samtalelinjen ikke er kommunalt støttet eller på anden måde finansieret, koster det 115 kroner om måneden at kunne tinge til den - men man kan ringe lige så ofte, man vil indenfor åbningstiden.

Nummeret til den nye samtalelinje er 5191 0088. Læs mere på www.soegvenner.dk

hhs

Publiceret 27 June 2019 20:33