Furesøs nye kommundaldirektør bliver Steen Vinderslev. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Middelfart Kommune, og tiltræder stillingen i Furesø 1. august i år. Pressefoto

Furesøs nye kommundaldirektør bliver Steen Vinderslev. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Middelfart Kommune, og tiltræder stillingen i Furesø 1. august i år. Pressefoto

Puslespillet er lagt: Furesø har fundet ny kommunaldirektør og velfærdsdirektør

Nu er de sidste brikker endelig faldet på plads, og der er sammensat en ny direktion i Furesø Kommune

Af
Helene Holm Stolle

Det er ikke længe siden, at Furesø Kommune sagde farvel til Christine Brochdorff og Niels Milo Poulsen, der henholdsvis besatte kommunaldirektør- og velfærdsdirektørposten. Men de sidste brikker i puslespillet om en ny direktion i kommunen er nu faldet på plads. Furesø Kommunes nye kommunaldirektør bliver nemlig Steen Vinderslev, der i dag er kommunaldirektør i Middelfart, mens det bliver Tine Gram, der i dag er konstitueret velfærdsdirektør i Furesø, der bliver den nye veldfærdsdirektør. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Sammen med Claus Torp, der er by- og kulturdirektør, kommer Steen Vinderslev og Tine Gram dermed til at udgøre den samlede direktion i Furesø Kommune, og den 1. august trækker de i arbejdstøjet.

Solid erfaring

Det er to særskilte ansættelsesudvalg, der har stået for ansættelserne, og Furesø Byråd bekræftede dem onsdag den 26. juni.

"Steen Vinderslev har med mange års solid ledererfaring – heraf otte år som kommunaldirektør - de kompetencer og den robusthed, der skal til for at sikre, at vi sammen kan løfte de spændende og udfordrende opgaver, vi står overfor. Vi havde et rigtig stærkt ansøgerfelt til kommunaldirektørstillingen, men ansættelsesudvalget fandt, at Steen er den person, der med den sikreste hånd kan lede arbejdet med at føre byrådets politiske visioner og beslutninger ud i livet til gavn for borgerne", siger borgmester Ole Bondo Christensen (S) i pressemeddelelsen.

Furesøs nye velfærdsdirektør er et velkendt ansigt, for det er nemlig Tine Gram, der har været i Furesø Kommune siden 2012 - i dag er hun konstitueret velfærdsdirektør i kommunen. Pressefoto

Furesøs nye velfærdsdirektør er et velkendt ansigt, for det er nemlig Tine Gram, der har været i Furesø Kommune siden 2012 - i dag er hun konstitueret velfærdsdirektør i kommunen. Pressefoto

Han peger på, at Steen Vinderslevs erfaringer med erhvervsudvikling samt udvikling af velfærds-, og klimadagsordenen flugter med målsætningerne i Furesø.

Steen Vinderslev glæder sig til at blive en del af holdet i Furesø Kommune.

"Furesø Kommune er en veldrevet kommune med et stort potentiale. Samtidig har jeg mødt en kommune med en offensiv og ambitiøs udviklingsstrategi, hvor der er fokus på stærke fællesskaber, investeringer, befolkningsudvikling og natur. Det, synes jeg, er meget attraktivt," siger Steen Vinderslev i pressemeddelelsen fra Furesø Kommune.

Tine Gram, der altså bliver ny velfærdsdirektør har været leder i Furesø Kommune siden 2012 og siden 1. maj været konstitueret velfærdsdirektør, og for hende er det især det store engagement, der præger Furesø Kommune, hun glæder sig til at arbejde mere med.

"Jeg oplever i Furesø blandt politikere, borgere og medarbejdere et kæmpe engagement og en vilje til at arbejde innovativt og se nye muligheder i en tid med udfordringer og knappe ressourcer. Vi skal hver dag sikre god velfærd som gode daginstitutioner og skoler, omsorgsfuld ældrepleje og støtte til vores udsatte. Samtidig skal vi sammen med borgerne og foreningerne løbende udvikle vores velfærdsområder med øje på kvalitet, god borgerbetjening og en effektiv ressourceanvendelse", siger Tine Gram i pressemeddelelsen fra kommunen.

"Vi havde et opløb med flere rigtig dygtige kandidater til stillingen. Tine træder både ind i direktionen med et unikt kendskab til organisationen og nogle stærke visioner om videreudvikling og fornyelse af vores velfærdsdagsorden. Tines måde at lede og inddrage på er vedholdende og ordentlig og helt i tråd med vores vision, som hedder, 'Vi skabe løsninger sammen'", lyder det fra Ole Bondo Christensen.

Om de to direktører

  • Steen Vinderslev har de seneste 8 år været kommunaldirektør i Middelfart Kommune og er samtidig formand for kommunaldirektørforeningen i region Syddanmark. Inden da har han været centralforvaltningsdirektør i Middelfart Kommune og viceøkonomichef i Fredericia Kommune.
  • Steen Vinderslev er uddannet cand.scient. i humangeografi ved Århus Universitet. Sammen med sin hustru Karen Heebøll har han tre børn: Troels, Astrid og Laurids.
  • Steen Vinderslev overtager jobbet som kommunaldirektør i Furesø Kommune fra Christine Brochdorf.
  • Tine Gram har siden 2012 være chef i Furesø Kommune og ledelsesmæssigt har hun været rundt om alle kommunens stabsfunktioner fra jura, betjening af byråd, udvikling, kommunikation til digitalisering, løn & regnskab samt økonomistyring. Tine var i en periode konstitueret centerchef for By- og Miljø. Tine har derudover erfaring fra Beskæftigelsesministeriets departement samt Arbejdsmarkedsstyrelsen.
  • Tine er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. Sammen med sin mand Mads Westfall har hun to døtre, Matilde og Nanna.
  • Tine Gram efterfølger i velfærdsdirektørstillingen Niels Milo Poulsen

Publiceret 27 June 2019 10:21