Det er fem lokale kunstnere, der hele sommeren udstiller i Skovhuset ved Søndersæ. Fra venstre ses Olav Johannisson, Birgt Andersson, Birgit Brandt,Zanne Jahn, Annie Conier. Pressefoto

Det er fem lokale kunstnere, der hele sommeren udstiller i Skovhuset ved Søndersæ. Fra venstre ses Olav Johannisson, Birgt Andersson, Birgit Brandt,Zanne Jahn, Annie Conier. Pressefoto

Fem Furesø-kunstnere udstiller på Skovhusets sommerudstilling

De fem Furesø-kunstnere som skal udstille på Skovhusets sommerudstilling, arbejder hårdt på at blive færdige med alle de nye og spændende værker, som skal med på udstillingen, der hedder GENTA´R

Ganske snart åbner Skovhuset ved Søndersø dørene til årets sommerudstilling, og i år bliver det en udstilling med værkere fra fem lokale Furesø-kunstnere.

Det bliver en udstilling med mange forskellige udtryk, lyder det fra de fem kunstnere, som arbejder i flere retninger og med forskellige materialer men med ét gennemgående tema.

"Vi var så kede af, at Skovhuset stod lukket hele sommeren, så for tre år siden fik vi den ide at lave en sommerudstilling, hvor vi inviterede lokale kunstnere til at udstille", fortæller Ingrid Barsballe fra Skovhuset.

I år gælder det så de fem kunstnere Birgit Brandt, Annie Cornier, Birgit Andersson, Olav Johannisson og Zanne Jahn.

"Det er fem meget forskellige kunstnere, som hver især giver deres bud på udstillingen GENTA´ R", lyder det fra Ingrid Barsballe, der fortæller, at Birgit Brandt i sine malerier arbejder med blomstermotiver, hvor floraen i mange farver smukt gentager sig selv.

"For Anni Cornier gælder det gentagelsen i sig selv og materialet. Hun benytter nemlig skifferplader fra taget på Jonstrup Seminarium, som er blevet til en spændende baggrund for hendes billeder. Så der kan man da tale om at gentage i mere en en forstand. Birgit Andersson har gang i naturens gentagelser - de skiftende årstider, som hun arbejder med i sine malerier", fortæller Ingrid Barsballe og fortsætter:

"Olav Johannisson kommer med sine skulpturer men også med oplevelser fra hans eget liv, hvor tingene gentager sig. Dette har han lagt på lærred sammen med collager og mange andre spændende materialer, og så er der Zanne Jahn, der viser skupturel keramik og stentøj, hvor hendes tema har været natur, mennesker og lyd", fortæller Ingrid Barsballe.

Der er ferniserig den 13. juli klokken 13, og her vil der være levende Jazz Mixx med Poul Mørck og Philip White.

Udstillingen slutter den 28 juli, indtil da er der dagligt åbent fra klokken 13 til 17.

I hele perioden er der gratis adgang.

hhs

Publiceret 29 June 2019 05:00