"Jeg er virkelig glad for, at fodboldspillere i alle aldre i Hareskovby kan se frem til at få mere spilletid året rundt", siger Tine Hessner (B). Arkivfoto

Nu får Hareskovby endelig sin kunstgræsbane

Der skal ikke laves en VVM-undersøgelse i forbindelse med etableringen af en kunstgræsbane i Hareskovby. Det har Miljø- og Naturklagenævnet stadfæstet - dermed kan arbejdet med banen endelig gå i gang

Af
Helene Holm Stolle

Efter flere års tovtrækkeri får Hareskovby nu endelig sin kunstgræsbane. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

At projektet med banen endelig kan gå i gang sker efter, at Miljø- og Naturklagenævnet har stadfæstet Furesø Kommunes afgørelse om, at der ikke skal laves en VVM-undersøgelse i forbindelse med projektet, hvilket betyder, at nævnet ikke vurderer, at kunstgræsbanen vil påvirke miljøet væsentligt.

Den melding glæder Tine Hessner (B), der er formand for udvalg for kultur, fritid, idræt:

"Jeg glæder mig over, at der endelig er fremdrift i projektet til gavn for de mange unge piger og drenge i Hareskovby og en klubledelse, der har ventet med stor tålmodighed på den helt urimelige forsinkelse i klagesagen. Rigtig mange i Furesø har ventet meget længe på denne afgørelse. Jeg er virkelig glad for, at fodboldspillere i alle aldre kan se frem til at få mere spilletid året rundt, ” siger hun i pressemeddelelsen fra kommunen.

Heri understreger Lene Munch-Petersen (A), der er formand for udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, at der stadig skal være fokus på miljøet.

”Vi skal sikre, at det, vi etablerer, er fuldt miljømæssigt forsvarligt. Jeg vil sige det så tydeligt, at ingen kan være i tvivl: Vi vil fortsat have et stort fokus på at passe på naturen i Hareskovby”, siger hun.

Etableringen af kunstgræsbanen i Hareskovby kan ifølge Furesø Kommune være klar sommeren 2020.

Publiceret 30 June 2019 07:37

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt