De unge lærer på kurset at styre en brandslange. Arkivfoto: Frederiksborg Brand & Redning

De unge lærer på kurset at styre en brandslange. Arkivfoto: Frederiksborg Brand & Redning

Furesøs brandkadetter kan snart trække i trøjen

Lederskab, teambuilding og en fritid med indhold er noget af det, der venter Furesøs unge brandkadetter

Frederiksborg Brand & Redning har indgået et samarbejde med SSP-indsatsen og Ungdomsskolen i Furesø Kommune omkring opstarten af et hold brandkadetter til september 2019.

"Med Furesø Brandkadetter får Furesøs unge mellem 14 og 16 år mulighed for at prøve kræfter med det at være brandmand. Samtidig får de praktisk indsigt i brand og redning, for brandkadetterne bliver undervist af uddannede brandfolk, og undervisningen foregår på de frivillige brandfolks brandstation i Farum, Frivillig Station Furesø," skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Det nye samarbejde begejstrer Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

”Her kan vores unge få konkrete kompetencer, som de kan bruge i forbindelse med en fremtidig erhvervsrettet ungdomsuddannelse eller et fritidsjob. Brandkadetuddannelsen er med til at opbygge deres selvværd og give dem et sundt og stærkt fællesskab med andre unge og med brandfolkene. Så jeg venter mig meget af samarbejdet," siger han.

Deltagerne kan tilmelde sig gennem Ungdomsskolen. Kommunens SSP-medarbejdere vil derudover bruge uddannelsen til at hjælpe unge, som kan have gavn af at lære, hvad det vil sige at indgå i et team og træffe selvstændige beslutninger. Som brandkadetter får deltagerne afprøvet forskellige roller som for eksempel holdleder, hvilket giver de unge værktøjer i forhold til personligt lederskab, teambuilding, kommandostrukturer, socialisering og omsorg. Deltagerne rustes altså til at tage ansvar for eget liv og handlinger. Tilmelding sker på ungdomsskole.dk.

Publiceret 02 July 2019 04:30