”Dare to Rest” er udendørs yogaundervisning, der finder sted to gange om ugen på Farum Kaserne. Alle er velkomne. Foto: Bjørn Bech Flindt

”Dare to Rest” er udendørs yogaundervisning, der finder sted to gange om ugen på Farum Kaserne. Alle er velkomne. Foto: Bjørn Bech Flindt

Mette har oprettet yogahold i det fri på kasernen

34-årige Mette Flindt var hårdt presset, blev sygemeldt og kastet ud i et længere stressforløb. Yoga gav hende ro, og den oplevelse vil hun gerne dele med andre

Af
Anne Lønstrup

To gange om ugen – torsdag aften og søndag morgen – ruller en gruppe mennesker deres yogamåtter ud på græsset ved børnehaven på Farum Kaserne og peger dem mod yogainstruktør Mette Flindt.

Rundt om dem lyder fuglekvidder, lungerne fyldes med frisk luft, der er ingen spejle, men til gengæld er der udsigt til grønne træer.

Lyt til din krop, når den hvisker... inden den skriger

”Det er sundt for os mennesker at være i naturen, og fuglekvidder mindsker beviseligt stress. Selvfølgelig høres også gøende hunde og biler på vejen. Men vi tager det hele med, for yoga er også en øvelse i at kunne abstrahere og bevare fokus. ’Bliv hos dig selv’ er noget, jeg ofte siger til mine elever,” fortæller 34-årige Mette Flindt fra Farum.

Hun har dyrket yoga i mange år og tog i 2019 en instruktøruddannelse.

”Det gjorde jeg hovedsageligt for min egen skyld, men da jeg havde fået 200 timers undervisning og havde øvet mig som instruktør på venner, bekendte og de øvrige kursister, fik jeg lyst til at udbrede det budskab, som betyder så meget for mig selv,” siger Mette Flindt

Hun oprettede derfor i maj måned facebooksiden ”Dare to Rest”, hvor man kan melde sig til undervisningstimerne, der koster 50 kr. pr. gang.

”Opbakningen har været overvældende, når man tænker på, hvor simpelt det er,” siger Mette Flindt.

Tag en dyb vejrtrækning

Hendes egen erfaring med, hvad yoga kan bruges til, stammer fra 2011, da hun blev sygemeldt med stress.

”Det var en rimelig styg omgang, også fordi jeg blev raskmeldt for tidligt. Når man bliver stressmeldt, får man et mærkat sat på sig. Jeg oplevede det sådan, at jeg skulle genopfinde mig selv, og jeg brugte yogaen til at skabe ro i hovedet. Yoga blev min redningskrans, og det kan den også blive for andre, der går og knokler sig selv ihjel,” siger Mette Flindt.

Hun opfordrer folk til at lytte til kroppen. Og til at gøre det, allerede når kroppen sender de første signaler om, at den bliver brugt for hårdt.

“Jeg kan godt lidt citatet ’Listen to your body, when it whispers so you don’t have to hear it scream’. Selv kan jeg periodevis være dårlig til at huske at passe på mig selv. Så kan jeg blive super glemsom, få kraftige smerter i brystet og besvær med at falde i søvn. Det er de alarmsignaler, som min krop sender, og som jeg ikke må overhøre, for nu har jeg lært, at så ender det galt. Der er ikke nogen af os, der er helgener, og jeg kan også få disse faresignaler, men jeg har lært at bruge meditation, vejrtrækning og yoga til at skabe ro, når bølgerne går lidt for højt,” siger hun.

Ideelt set ville hun gerne dyrke yoga to timer om dagen. Det er der ikke plads til i hendes arbejdsliv som projektleder i it-branchen, men hendes redningskrans er at kunne de teknikker, der bringer roen tilbage i krop og hoved.

Drop forventningspresset

Grundlæggende ønsker hun for folk, at de lærer at sætte tempoet ned og at holde op med at forsøge at leve op til de idealer, som styrer manges adfærd.

”Hvis vi sætter tempoet ned i hverdagen, når vi at høre faresignalerne. Når tempoet går ned, falder ens forventninger også. Så har man ikke nødvendigvis brug for den nyeste kjole, og det gør ikke noget, at neglelakken ikke lige spiller. Man lærer at dæmpe de historier, der løber rundt i ens hoved. Vores tanker er jo ikke virkelighed. De er kun tanker,” forklarer Mette Flindt.

Med ”Dare to Rest” tilbyder Mette Flindt ikke blot udendørs yogaundervisning. Det er også et opråb om at turde prioritere og acceptere sig selv.

”Vi lever i et samfund med et enormt behov for selvrealisering. Det medfører et konstant forventningspres om, at der altid er lidt mere, som vi skal opnå for at blive lykkelige, glade eller hvad vi nu ønsker. Jeg vil gerne sprede budskabet om, at vi er gode nok, som vi er, og at vi skal finde ro i dem, vi er,” siger Mette Flindt.

Publiceret 03 July 2019 07:00