Thomas Starlit er den ene af tre Furesøborgere, der foreslår en mere central placering af en kommende skaterbane end Flyvestationen. Foto: privat.

Thomas Starlit er den ene af tre Furesøborgere, der foreslår en mere central placering af en kommende skaterbane end Flyvestationen. Foto: privat.

”En skaterbane skal da ikke ligge i et hjørne af kommunen”

Længe har der været arbejdet på en skaterbane på Flyvestationen. Tre Furesøborgere stiller nu forslag om at lægge skaterbanen mere centralt, så flere kan få glæde af den

Af
Anne Lønstrup

Ny placering Efter at have fulgt debatten om at etablere en skaterbane på Flyvestationen, har tre Furesø-borgere - Wieke Huizing Edinger, Søren Ellegaard og Thomas Starlit fundet sammen om et alternativt forslag. De mener, at skaterbanen skal ligge i centrum af Værløse eller i Farum.

De har netop sendt et brev til Byrådet, hvori de foreslår en placering i gåafstand til Værløse eller Farum.

”Vi er nogle stykker, der er gået sammen om at skrive til kommunen, fordi vi mener, at projektet er blevet startet lidt bagvendt. Først peger man på kortet og siger: her skal det ligge, og bagefter begrunder man beslutningen. Tilsyneladende uden at have undersøgt alternative muligheder,” siger den ene af de tre brevskrivere, Thomas Starlit.

”Vi vil også gerne have noget, der bringer kommunens børn og unge sammen. Det er en god idé. Spørgsmålet er, om det er den rigtige placering. Vi mener, at der bør ses på andre muligheder i tæt dialog mellem kommunen og borgerne.”

Store afstande

Når Thomas Starlit, Wieke Huizing Edinger og Søren Ellegaard ikke kan gå ind for en skaterpark på Flyvestationen, skyldes det, at de fleste unge vil få lang transporttid til banen.

”Afstanden fra Værløse centrum til skater-banen vil blive 5,5 kilometer. Fra Farum centrum er afstanden 9 kilometer. På hverdage – når børnene har været i skole – vil det være en hæmsko. Ser vi på offentlig transport, bliver det en lang tur for dem, som bor i Farum.”

Lang transporttid vil ifølge de tre betyde, at skaterbanen ikke bliver et sted, hvor de unge lige dropper forbi.

Den røde plet markerer den placering af skaterbanen, som hidtil har været til diskussion. Nu foreslås det, at en skaterbane kommer til at ligge centralt i Farum eller Værløse.

Den røde plet markerer den placering af skaterbanen, som hidtil har været til diskussion. Nu foreslås det, at en skaterbane kommer til at ligge centralt i Farum eller Værløse.

Ikke et urbant miljø

Der vil heller ikke være et publikum, der kan følge med i udfoldelserne på banen – hvilket er en del af skater-kulturen.

”Et publikum forudsætter at banen placeres et sted, hvor der naturligt er mennesker, og hvor der er en løbende gennemstrømning af folk. F.eks. tæt ved en station, et bycentrum eller lignende,” lyder det fra de tre brevskrivere.

De fremhæver også det urbane miljø som en vigtig faktor i et skater-miljø. Der er smukt på Flyvestationen, men området vil ikke kunne byde på meget andet, fastslår de.

Foreslår et alternativ

I stedet foreslår brevskriverne, at skaterbanen kommer til at ligge centralt i Værløse eller Farum. Arealet mellem Værløse Bibliotek og stationen nævnes og det samme gør Farum Bytorv, som står foran en udvidelse, hvor banen kunne tænkes ind. Også Farum Park eller Farum Arena bliver nævnt.

Ifølge Thomas Starlit repræsenterer de tre brevskrivere mange af kommunens borgere, hvilket bl.a. er kommet til udtryk i debatter på Facebook.

”Vi håber på en konstruktiv dialog med både Furesø Kommune og foreningen “Furesø Skaterpark” - til gavn for alle borgere i Furesø,” slutter brevet.

Publiceret 09 July 2019 17:03