Forældre til småbørn har fra 14. august mulighed for at komme til leg, kaffe og hygge i en ny legestue på Stien i Farum. Privatfoto

Forældre til småbørn har fra 14. august mulighed for at komme til leg, kaffe og hygge i en ny legestue på Stien i Farum. Privatfoto

Legestuen på Stien er et nyt tilbud til børn og voksne

14. august åbner en ny legestue på Stien på Paltholmterrasserne

Af
Anne Mette Ahlgreen

Legestuen på Stien er en ny mulighed i Farum for forældre, der går hjemme med et barn i alderen 0-3 år. Her kan børnene lege i trygge omgivelser med forskelligt legetøj, og forældrene kan møde andre voksne over en kop gratis kaffe eller te. Legestuen åbner 14. august og holder til på Stien Kultur og Aktivitetscenter på Paltholmterrasserne 1.

Det meste af tiden i legestuen er der fri leg og hygge mellem børn og voksne, men her onsdag omkring kl. 11 indbydes alle til et kvarters rytmik og sanglege. En gang om måneden vil der efter rytmikken være et kort oplæg om et familie-relevant tema, f.eks. om børns sociale udvikling.

Oplæg om forældres samspil med børn

Onsdag den 21. august holder sundhedsplejerske Inger Hallgren et oplæg om Marte meo-metoden. Marte meo handler om forældres samspil med deres barn og om den store betydning, det har for barnets udvikling. Der er lagt op til et uformelt oplæg, hvor der kan snakkes og stilles spørgsmål undervejs, og hvor forældre kan gå til og fra alt efter børnenes behov.

”Barnet fra starten er socialt, og allerede indenfor 24 timer kender det sin mor, og efter få dage sin far. Barnet tager kort efter fødslen de første initiativer, og vil meget gerne i dialog og samspil med sine forældre. Marte meo-metoden handler om, hvordan forældre kan støtte barnets udvikling positivt. Der er en række principper, som de fleste forældre gør helt naturligt, selvom de måske ikke altid er bevidste om, hvilken effekt det har for barnet. Det gode samspil støtter barnets udvikling på en lang række områder, både i forhold til kontakt, nysgerrighed, sprog, koncentration og sociale evner,” fortæller Inger Hallgren i en pressemeddelse til Furesø Avis.

Det er kirke- og kulturmedarbejder i Farum sogn, Doris Pihl Linkenkær, som er ansvarlig for Legestuen. Børnenes nye legested er åben hver onsdag kl. 10 – 12.30 bortset fra i skoleferier. Interesserede kan læse mere på: farumsogn.dk.

Publiceret 15 July 2019 17:00