Cemile Koc har åbnet sin egen virksomhed, hvor hun tilbyder mobil fodterapi. Foto: Anne Mette Ahlgreen

Cemile Koc har åbnet sin egen virksomhed, hvor hun tilbyder mobil fodterapi. Foto: Anne Mette Ahlgreen

Cemile ordner dine fødder hjemme hos dig

Cemile Koc er nyuddannet fodterapeut. Hun åbner egen forretning og tilbyder at behandle patienter i eget hjem

Af
Anne Mette Ahlgreen

Cemile Koc går rundt med sommerfugle i maven i disse dage. Hun er netop blevet færdiguddannet som statsautoriseret fodterapeut, og åbner allerede 22. juli sin egen virksomhed, hvor hun tilbyder mobil fodterapi - det vil sige, at hun kører ud til patienter og ordner deres fødder i hjemmet.

"Det er et nyt koncept, hvor jeg kører ud til patienter, der ikke kan eller ønsker at kommer ud af deres hjem for at få behandlet deres fødder", fortæller Cemile Koc.

Hun er uddannet til at tage sig af fødder med særlige behov, for eksempel foretager hun en fodstatus hos diabetespatienter med henblik på at forebygge komplikationer som følge af diabetes.

"Foden er kroppens fundament, og hvis fødderne ikke fungerer optimalt, kan det udløse smerter i foden og andre steder i kroppen som for eksempel i knæ, hofte og ryg. Hvis fødderne ikke er i stand til at absorbere de stød, der opstår af gang, løb, hop eller spring, og ikke kan tilpasse sig underlaget, kan der opstå smerter i bevægeapparatet, og det kan være nødvendigt med særlige skoindlæg, som kan støtte og korrigere," forklarer Cemile Koc.

Hun er også uddannet social- og sundhedassistent og har arbejdet i hjemmeplejen, på plejehjem og på hospitaler i Herlev og Hillerød.

"Jeg har et stort hjerte for mine patienter. Jeg elsker at arbejde med ældre mennesker, jeg får nok flest ældre patienter, men jeg vil også gerne have unge. Jeg håber, at både patienterne og jeg får meget ud af det," siger Cemile Koc.

Publiceret 17 July 2019 07:45