Nye tal fra Danmarks Statistik viser en halvering i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode året før, når det gælder antallet af anmeldte indbrud i private hjem. Temafoto

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en halvering i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode året før, når det gælder antallet af anmeldte indbrud i private hjem. Temafoto

Nye tal: Antallet af indbrud i Furesø er halveret

I første halvdel af 2019 blev der anmeldt 98 indbrud i Furesø Kommune - mod 190 i samme periode i 2018

Af
Michael Braunstein

indbrud Antallet af indbrud i Furesø Kommune falder fortsat. Det bekræfter nye tal fra Danmarks Statistik, der viser en halvering i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode året før.

I de første to kvartaler af 2019 blev der anmeldt 98 indbrud i private hjem i Furesø, mens tallet for de første to kvartaler i 2018 lød på 190.

Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), konstaterede fornylig, at Furesø siden 2014 har samlet erfaringerne om alt det, der gør livet surt for tyvene.

"Samarbejdet med politiet er blevet styrket. Flere naboer taler sammen og passer på hinandens hjem både i og uden for ferierne. Flere er gennem tryghedsvandringer blevet opmærksomme på, hvordan høje hække og gamle vinduer gør det nemmere for tyven. Den kommunale servicevagt og medarbejderene i Furesø Kommune ved, hvad de skal kigge efter, når de bevæger sig rundt i vores lokalområder. Og den fælles indsats ser ud til at virke," udtalte Ole Bondo Christensen.

Borgmesteren glædede sig dengang over, at tallet for første halvdel af 2019 endte med markant færre indbrud i Furesø end i de seneste par år. Og nu er tallet for 2. kvartal altså også særdeles positivt.

Også et fald i Nordsjælland

De nye tal fra Danmarks Statistik viser også, at antallet af indbrud i boliger i Nordsjælland fortsat er faldende - i 2. kvartal af 2019 var faldet på 12 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Det glæder parterne bag indbrudssatsningen Bo trygt!, der arbejder for at øge trygheden og reducere antallet af indbrud i Danmark. Det er TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, der står bag Bo trygt!

Publiceret 18 July 2019 05:30