Egedal-Furesø Høreforening modtager 5.000 kr. fra Nordea-fonden. Fra venstre er det formand Annette Egeskov Storgaard, Stephen Lauersen, filialdirektør Gitte Svenningsen fra Nordea, Birgitte Teilmann, Jytte Tulinius Moritzen, Arne Kristensen og Kirsten Gutton. Foto: Anne Lønstrup

Egedal-Furesø Høreforening modtager 5.000 kr. fra Nordea-fonden. Fra venstre er det formand Annette Egeskov Storgaard, Stephen Lauersen, filialdirektør Gitte Svenningsen fra Nordea, Birgitte Teilmann, Jytte Tulinius Moritzen, Arne Kristensen og Kirsten Gutton. Foto: Anne Lønstrup

”Høreapparater skal være lige så naturligt at bære som briller”

Nordea-fonden giver Egedal-Furesø Høreforening 5.000 kr., som skal bruges til at købe bærbare mikrofonanlæg til foreningens foredragsholdere

Af
Anne Lønstrup

Hørehjælp Findes der en teleslynge i lokalet?

Dette spørgsmål stiller medlemmerne af Egedal-Furesø Høreforening om og om igen, når de dukker op til begivenheder, der finder sted i lokaler med mange mennesker.

Grunden er, at en person med hørenedsættelse – og dem er der rigtig mange af – vil få svært ved at opfatte, hvad der bliver sagt, hvis ikke der er installeret en teleslynge, som de kan koble deres høreapparat op på.

”Mange gange får vi svaret, at der jo bruges mikrofon, og så må det vel være godt nok? Men nej, det er ikke godt nok, for lyden når ikke frem til vores ører, og vi oplever tit, at vi bliver spist af med en lappeløsning”.

Sådan siger Annette Egeskov Storgaard, der er formand for bestyrelsen i Egedal-Furesø Høreforening.

Hun skal nok finde ud af at ”være den irriterende person, der siger til og spørger efter en teleslynge”, som hun selv siger. Men det er der ifølge høreforeningens erfaring mange med hørenedsættelse, der hverken ønsker eller tør.

Søg hjælp

Tirsdag modtog Egedal-Furesø Høreforening 5.000 kr. fra Nordea-fondens lokale repræsentant, filialdirektør Gitte Svenningsen.

Pengene skal gå til at købe headsets med mikrofoner til foredragsholdere, som arbejder for foreningen. På den måde kan tilhørerne koble sig på lyden ved forskellige arrangementer.

Ved overrækkelsen af checken i Farum Kulturhus havde flere af medlemmerne af høreforeningens bestyrelse en fjernbetjener til deres høreapparat hængende om halsen.

De opfordrede mennesker med nedsat hørelse til at undersøge mulighederne for at få hjælp.

”Mange mennesker sidder derhjemme og kommer ikke ud, fordi der ikke altid er teleslynge installeret i de offentlige rum. Vi vil gerne have, at det bliver lige så naturligt at få høreapparat, som det er at få briller,” siger bestyrelsesmedlem Hanne Gutton, der selv lider af tinnitus forårsaget af stress.

Omgivelserne mumler

I Danmark er der ifølge Anette Egeskov Storgaard ca. 800.000 med dårlig hørelse, men kun 370.000 har fået gjort noget ved det.

”I gennemsnit går der syv år, fra man opdager, at omgivelserne mumler, til man erkender, at man har et problem”, siger bestyrelsesformanden.

Egedal-Furesø Høreforening blev dannet ved en sammenlægning af Egedal og Furesø Høreforeninger i 2017. Foreningen har ca. 225 medlemmer.

Publiceret 19 July 2019 07:45