Pindsvin har i forvejen smag for at spise snegle. Lad de døde dræbersnegle ligge i haven, når du har klippet dem i stykker, så skal pindsvinet nok finde dem. Foto: Colorbox

Pindsvin har i forvejen smag for at spise snegle. Lad de døde dræbersnegle ligge i haven, når du har klippet dem i stykker, så skal pindsvinet nok finde dem. Foto: Colorbox

Dressér dine pindsvin til at spise dræbersnegle

Pindsvin har smag for snegle og kan lokkes til at spise flere dræbersnegle

Af
Mette Jensen

Bolius Boligejernes Videncenter

nyttedyr Et pindsvin kan måske ikke ligefrem dresseres til at rydde haven for dræbersnegle, men du kan alligevel gøre noget for at vække dyrets interesse for dræbersneglene også kaldet iberiske skovsnegle.

Mange pindsvin har faktisk smag for snegle og kan derfor være en hjælp i kampen mod dræbersneglene. De voksne dræbersnegle er dog ikke livretten, men derimod sneglens æg og små unger.

Er du så heldig at have et pindsvin i haven, kan du forsøge at få det til også at bide på de større snegle ved at klippe dem over. Så kan pindsvinet snuse og smage små bidder til en start. Det vil øge chancerne for, at det får smag for den levende vare på sigt.

Flyt sneglestykkerne til det sted i haven, hvor pindsvinet holder til. Hvis du ikke ved, hvor det er, så lad blot de døde snegle ligge, hvor du har klippet dem i stykker. Pindsvinet skal nok finde frem til dem.

En død dræbersnegl har desuden den positive virkning, at den lokker andre artsfæller til, fordi sneglene spiser hinanden. Dermed ved du, hvor du skal lede efter nye dræbersnegle.

Pindsvin kan godt lide at gemme sig under blade og kvas.

Pindsvin kan godt lide at gemme sig under blade og kvas. mbridger68 - stock.adobe.com

Få et pindsvin

Vil du gerne have pindsvin i haven, må du ikke blot gå ud og finde et i naturen og flytte det til din have.

Pindsvinet vil miste orienteringen og forvirret søge efter sine sædvanlige huler.

Sørg i stedet for en pindsvinevenlig indretning af haven, så er der stor mulighed for, at det lille dyr nok skal komme af sig selv.

Groft sagt er en have, hvor du ikke har løftet en finger, et paradis for pindsvin. Pindsvin har nemlig brug for buskadser, hvor det kan gemme sig og kvasbunker til at bygge rede i.

Publiceret 21 July 2019 10:00