Furesø har fået en esport-klub. Modelfoto

Furesø har fået en esport-klub. Modelfoto Gorodenkoff - stock.adobe.com

Furesø har fået en klub for computerspillere

Furesø Kommune fået en eSport-klub for unge, der spiller computerspil. Klubben vil fokusere på at skabe en sund sportsgren med dygtigere trænere, fortæller formanden

Af
Anne Mette Ahlgreen

Furesø eSport Klub En nystartet klub i Furesø for computerspillere - de såkaldte ’gamere’ - har set dagens lys. Formand og stifter af klubben, Mogens Brolin - der er kendt for at stå bag mange idrætsaktiviteter i kommunen - ser frem til at skabe et eSports-tilbud til gamere.

Han peger på, at 96 procent af alle danske drenge i aldersgruppen 13-19 år ifølge DR’s rapport ’Medieudviklingen 2017’, spiller computerspil.

”Det er et område i den danske ungdomskultur, der ikke kan ignoreres. eSport bliver ofte omtalt i bekymrende vendinger: "eSport er vel bare cola, chips og LAN-parties?". Sådan bliver det ikke i Furesø eSport,” lover Mogens Brolin.

”I Furesø eSport vil der være voksne rolle-modeller og fagligt kompetente trænere, der vejleder spillerne i både i spillet, etik, dannelse, og hvordan der bliver plads til både skole og fysisk aktivitet ved siden at computerspillet. Den målsætning afspejles i vores bestyrelse, hvor der både sidder en pædagog, en fysioterapeut, en SSP-konsulent og en formand i en lokal idrætsforening”, fremhæver Mogens Brolin.

Et af medlemmerne af bestyrelsen i den nye Furesø eSport Klub er DJ og pædagog i Fuglsang fritidshjem i Farum, Mikkel Skov. Han har selv været en ivrig computerspiller fra han var ti til 30 år. Han er meget glad for det nye tiltag til at skabe en klub for unge 'gamere'.

"Det er et fantastisk initiativ, og det er også en af årsagerne til, at jeg sidder i bestyrelsen. Der har før været snakket om at lave tiltag, fordi esport ikke bare er fryd og gammen. Man skal ikke være blåøjet for at se, at fri adgang til computere ikke er lykken. Det er primært drenge fra 6-10-års alderen, som spiller, mens det er svært at få pigerne med på vognen. Der skal rollelegespil til, hvis de skal med. Blandt drenge er det tæt på, at alle har spillet. De populære spil Leage of Legends (LOL), Counterstrike og Fort Night for de yngre", fortæller Mikkel Skov.

Bestyrelsen for den nye klub regner med at få 40-50 medlemmer.

"Der vil nok være mest tryk på fra otte-ti år og op til 15-16 år. Blandt de unge på 19-20 år vil der være flere, der vil noget med det. Vi har nogle af de bedste eSports hold herhjemme. Det er klart, at for spillere med ambitioner, er de dygtigste, der sidder bag en skærm ude i verden deres eSport-spillernes Messi og Ronaldo. De ser op til dem og drømmer om blive lige så gode som dem", siger Mikkel Skov.

Plads til både bredde og elite

"Nu er der kommet en elitedimention på, og i vores klub vil vi både have plads til bredden og til eliteaktiviteter med for dem, der spiller sig op i eliten. Vi vil gerne lave en forening, hvor man er en del af noget, for ikke alle børn er født med naturligt boldøje. Vi vil gerne samle op på nogle af de børn, der er glade for at spille computer og vise dem, at det er en fællessting. Hvis vi kan få fat i nogle af de unge dygtige spillre med, som kan finde venner og et interessfællesskab, vil det være noget af bedste, vi kan opnå som klub", mener han.

Han peger på, at børn, der dyrker computerspil er særligt udsat for at blive inaktive og sidde for meget på en stol. Derfor bestræber Furesø eSport Klub sig på at gøre eSport til noget, der også er fysisk.

"Når børn og unge skal ind at sidde stille og bruge hjernen i tre kvarter, så kan de godt forstå, at vi skal ud at røre os før eller efter spillet. Det giver både noget til kroppen og hovedet", siger pædagogen, der naturligvis har mange erfaringer med fra sit job som fritidshjemspædagog.

Fra efteråret vil Furesø eSport Klub tilbyde hold-aktiviteter.

"Vi vil gerne skabe et sted, hvor man kan komme ned og spille sammen og blive udfordret. Et sted hvor man mærker glæden ved at blive bedre og ved at gøre det sammen med andre. Jeg håber, at man kommer i Furesø eSport Klub og får en intens oplevelse, som man ikke kan skabe alene derhjemme - så man hellere vil komme i klubben og spille sammen med de andre", siger Mikkel Skov.

Medlemmer af bestyrelsen i Furesø eSport Klub:

Formand: Mogens Brolin, initiativtager. LEDER.forendag ApS

Kasserer Khalil Khan, SSP Furesø

Claes Andreasen, studerende, tidligere gamer

Tomas Mathiesen, Danish Startup Group

Gitte Dahl, Furesø Idrætsmiljø

Mikkel Skov, pædagog og DJ

Jakob Holmegård, pædagog, gamer

Publiceret 21 July 2019 05:00