Ifølge Bo Nielsen er det en lokal gruppe på 20-25 unge helt ned til 12-14-års alderen, der står for hashsalget. Arkivfoto

Ifølge Bo Nielsen er det en lokal gruppe på 20-25 unge helt ned til 12-14-års alderen, der står for hashsalget. Arkivfoto

Beboer i Midtpunktet: "Det provokerer mig, at de siger, at der ikke er nogle problemer"

"Det er lidt som om, at de bare ikke vil anerkende, at hashsalg er et stort problem i Farum Midtpunkt. De tager det simpelthen ikke alvorligt", siger beboer i Farum Midtpunkt

Af
Martin Warming

Bo Nielsen tør ikke længere lade sit barnebarn gå rundt alene i Farum Midtpunkt.

"Tidligere turde vi lade vores barnebarn gå ned på Bytorvet alene. Det tør vi ikke mere. Miljøet er simpelthen blevet for råt", fortæller han til Furesø Avis.

Bo Nielsen er et opdigtet navn, da han ønsker at være anonym af frygt for repressalier. Det er et ønske som Furesø Avis har accepteret. Vi kender dog hans fulde identitet.

Bo Nielsen, der har boet i Farum Midtpunkt siden 2010, har kontaktet Furesø Avis, efter at vi forleden bragte en artikel med en familie, der har valgt at flytte fra Farum Midtpunkt. Primært på grund af det omfattende hashsalg, der ifølge familien foregår i området.

"De unge står jo bare overalt. Under plejecentret, op ad vuggestuen Kernehuset og i nærheden af Aktivitetspladsen. De ryger og sælger hash, og når lugten af hash kommer ind i ens børns soveværelser, og man begynder at bekymre sig for, at ens lille datter skal gå forbi grupper af 10-15 unge drenge og mænd på vej til sin fritidsklub, bliver man bare vred. Jeg har fået nok", sagde faren i familien til Furesø Avis.

Afviser problemer

I samme artikel afviser afdelingsleder June Wibeck-Nilsson fra 'Sammenhængende Indsatser for unge og voksne herunder SSP' i Furesø Kommune, at der skulle være særlige udfordringer med unge, der hænger ud og sælger og ryger hash i Farum Midtpunkt. Tværtimod, mener hun.

"Vi ser ingen stigning i problemerne med unge, tværtimod har vi ikke de udfordringer, som vi har set tidligere”, sagde June Wibeck-Nilsson i artiklen.

Men den udtalelse står i skærende kontrast til det, som Bo Nielsen oplever til daglig.

"Det provokerer mig, at de siger, at der ikke er nogle problemer. Jeg synes, at det unfair og uhæderligt at sige, at tingene ikke er så slemme. Det kan godt være, at det ikke er alle steder i Farum Midtpunkt, der er problemer, men det er ikke ensbetydende med, at der slet ikke er problemer med hashsalg. Det passer simpelthen ikke. Det tror, at den hellige gral er vel forvaret, fordi de har nogle projekter kørende, men vi oplever ingen nedgang i hashsalget", siger han.

Bo Nielsen mener, at hashsælgerne har fire eller fem forskellige ’favoritsteder’ rundt omkring i Midtpunktet, hvor de primært opholder sig. Og et af stederne er altså lige ude foran hans hoveddør.

"Det er et stort problem for os, der bor i de udsatte områder. Vi har hashsalg lige ude for vores døre hver eneste dag, men jeg har simpelthen opgivet at få dem til at gøre noget ved det. Vi har været til flere dialogmøder med kommunen og politiet, men deres udgangspunkt er, at der ikke er nogle problemer, og de sidder nærmest og vender det hvide ud af øjnene, når vi fortæller dem, at det er der. De negligerer problemerne, og politiet undskylder sig med, at de gør, hvad de kan, og at de ikke har så mange ressourcer. Det er lidt som om, at de bare ikke vil anerkende, at hashsalg er et stort problem i Farum Midtpunkt. De tager det simpelthen ikke alvorligt", siger Bo Nielsen, der flere gange har overvejet at flytte.

"Men min kone vil helst ikke flytte, fordi hun som udgangspunkt er glad for at bo her. Hun arbejder tæt på, og familien bor også i nærheden. Der er da også mange positive ting ved at bo her, og hvis det ikke var for de kriminelle, så ville det være et rigtig dejligt sted at bo", fortæller Bo Nielsen.

20-25 unge

Ifølge Bo Nielsen er det en lokal gruppe på 20-25 unge helt ned til 12-14-års alderen, der står for hashsalget. Men der kommer også mange hashsælgere 'udefra', mener han.

"Der er den her lokale gruppe, der selv bor her, men der kommer også mange hashsælgere udefra. Og så er der jo alle kunderne. Der er et svineri over det hele, der stinker af hash, og der kommer alle mulige biler og mennesker på alle mulige tidspunkter af døgnet", siger Bo Nielsen.

Han har ikke selv lyst til at konfrontere hashsælgerne, fortæller han.

"Det var der en, der gjorde for halvandet år siden. Han blev efterfølgende opsøgt i sin lejlighed og fik tæsk", siger Bo Nielsen.

Publiceret 30 July 2019 05:00