"Jeg ønsker ikke at tale problemerne op eller ned," siger Preben Sandberg Pettersson, der er 1. viceborgmester i Furesø Kommune. Arkivfoto

Viceborgmester: "Jeg ønsker ikke at tale problemerne op eller ned"

"Jeg ønsker ikke at tale problemerne op eller ned", siger Preben Sandberg Pettersson

Af
Martin Warming

Preben Sandberg Pettersson (S), der er 1. viceborgmester i Furesø Kommune, kalder Furesø Avis' artikel fra den 23. juli med faderen, der fortæller, at han og familien har valgt af flytte fra Farum Midtpunkt på grund af et tilsyneladende omfattende hashsalg, for dårlig journalistik.

"AGURKETID. Er det ikke dårlig journalistik at bygge en historie op på alene et udsagn uden data og dokumentation, og hvor både SSP og politiet har en anden vurdering," skrev Preben Sandberg Pettersson i et opslag på sin egen facebook-side den 23. juli.

Men det er ikke ensbetydende med, at han ikke synes, at det er godt og nødvendigt, at Furesø Avis sætter fokus på et muligt problem i Farum Midtpunkt, understreger han.

"Jeg synes ikke, at artiklen er grundig nok. Det betyder ikke, at jeg ikke tager det meget alvorligt, når der peges på problemer med hashsalg i Farum Midtpunkt, men I (Furesø Avis, red.) burde have talt med nogle flere om det at bo i Farum Midtpunkt, hashsalget og haft noget statistik om fra- og tilflytning med i artiklen så vi fik et helhedsbillede", siger Preben Sandberg Pettersson til Furesø Avis.

"Kommunen gør allerede en stor indsats via SSP gadeplans medarbejderne - og i et tæt samarbejde med politiet og boligforeningen, og kommunens erfaring er, at problemet med hashsalget ikke er vokset. Jeg og vi kan dog sagstens blive klogere og vil frygtelig gerne tale med folk, der oplever problemer med hashsalget i Farum Midtpunkt eller har noget på hjerte i denne sag. Jeg tager de oplevelser, der nævnes i artiklen, alvorligt og ønsker ikke at undertrykke nogle synspunkter, men jeg ønsker ikke at tale problemerne op eller ned. Jeg vil afvente, at situationen afdækkes nærmere", siger viceborgmesteren.

Hvad vil du helt konkret gøre?

"Jeg kan love så meget, at jeg vil have den her sag med i bagagen, når Furesø kommune er kommet op i gear igen i august efter sommerferien, så vil vi sammen med politiet og boligforeningen - som vi allerede gør hver 14. dag - gøre status på situationen og finde ud af, hvad der er op og ned, og på det der aktuelt gøres i Farum Midtpunkt”, siger Preben Sandberg Pettersson til Furesø Avis.

Publiceret 30 July 2019 09:00