6. august kan man komme med på en vandretur i området ved Allerød Sø og Kattehale Mose. Temafoto

6. august kan man komme med på en vandretur i området ved Allerød Sø og Kattehale Mose. Temafoto

Tag med DN Furesø på tur til Sorø

DN Furesø inviterer på natur- og kulturtur til Sorø-området den 24. august

DN Furesø inviterer til en natur- og kulturtur til Sorø og omegn. Der køres over Ringsted for at se Sct. Bendts Kirke. Herefter køres til Fugleværnsfondens naturreservat ved Ravnstrup Sø og går til fugletårnet. Man kan være heldig at høre Rørdrum, og se mange andre fugle. Området er kendt for den butsnudede- og spidssnudede frø.

Derefter tages mod nordvest til Tystrup-Bavelse området.

"Vi spiser vores mad ved Kongskilde på Tystrup Søs nord-vestside. Der kan være mange fugle ved Tystrup Sø, måske kan vi se en havørn. I Sorø by skal vi bl.a. se Klosterporten, men Klosterkirken må vi nøjes med at få et kig på udefra, da kirken er under renovering", lyder det fra DN Furesø.

Fra Sorø køres til Tersløsegaard, der var ejet af Ludvig Holberg. Her får deltagerne en guidet forevisning. Fra Tersløse køres tilbage til Farum, på vejen passerer vi Fjenneslev Kirke med de to tårne. Turen er tilpasset personer med mindre gangbesvær. Fugleguide er Stig Jensen

Tilmelding på mail: hast.christensen@gmail.com, evt. på tlf.nr. 2422 8038. Sidste dag for tilmelding og betaling er mandag den 18. august kl. 14. Pris 300 kroner per person.

hhs

Publiceret 03 August 2019 05:00