Huspriserne i Furesø er faldet siden første kvartal siden 2018 til første kvartal 2019, viser tal fra FinansDanmark. Arkivfoto

Huspriserne i Furesø er faldet siden første kvartal siden 2018 til første kvartal 2019, viser tal fra FinansDanmark. Arkivfoto

Huspriserne falder i Furesø

Furesø er sammen med Fredensborg de eneste kommuner i Nordsjælland, der har oplevet prisfald på villaer og rækkehuse det seneste år

Mens huspriserne gennemsnitligt er steget 3,4 procent i hele Nordsjælland, er priserne til gengæld faldet i Furesø Kommune. I Furesø er priserne faldet med tre procent fra første kvartal i 2018 til første kvartal i 2019. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Furesø Kommune ligger dermed i bunden af listen, mens kommuner som Allerød, Rudersdal og Egedal Kommune topper listen med prisstigninger på syv procent. Det er næsten fem gange så meget som landsgennemsnittet på 1,24 procent.

Ud over Furesø er Fredensborg den eneste kommune i Nordsjælland, som har oplevet prisfald på villaer og rækkehuse. Her er priserne faldet med en procent.

På niveau som før finanskrise

Ejendomsmægler og direktør i ejendomskæden Brikk, Sebastian Beres, mener, at priserne i en kommune som Furesø vil stige igen trods prisfald.

“Det er klart, at går man i salgstanker, giver det mening at sælge efter, at man har set en stor prisstigning, mens det for købere giver god mening at købe efter der har været et større fald, som for eksempel i Furesø", siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Kigger man på niveauet i Furesø er det faktisk næsten på samme niveau som før finanskrisen, hvorimod priserne i mange andre områder og postnumre i Nordsjælland er langt højere end før 2009. Derfor, hvis man kigger på tallene fra et statistisk synspunkt, kan det forventes at priserne efter et prisfald på 4% og med et niveau som stadigvæk er nogenlunde det samme som før 2009, kommer til at stige igen.”

lv

Publiceret 04 August 2019 06:00