Beboer i Farum Midtpunkt til kommunen: "I skulle prøve at bo her"

Lars Jensen er endnu en beboer i Farum Midtpunkt, der føler sig generet og utryg på grund af hashsalget i området. Derfor har han taget kontakt til kommunen, og nu opfordrer Claus Torp fra Furesø Kommune alle beboere til at tippe både kommunen og politiet, hver gang de føler sig utrygge eller oplever, at der sælges hash

Af
Helene Holm Stolle

Det er ikke kun de to familier, der de seneste uger i Furesø Avis har fortalt deres oplevelser ved at bo i Farum Midtpunkt, der føler sig utrygge. Flere andre har nemlig overfor avisen givet udtryk for at genkende utrygheden og ikke mindst frustrationen ved ikke at føle sig taget alvorligt, når de taler højt om problemerne. En af dem er Lars Jensen, der har boet i Midtpunktet siden 2011. Lars Jensen er et opdigtet navn, da han i lighed med de tidligere beboere, avisen har talt med, ønsker at være anonym af frygt for repressalier. Furesø Avis kender dog hans fulde identitet.

Jeg har klaget, råbt og skreget, men alt bliver fejet ind under gulvtæppet

"Jeg har klaget, råbt og skreget, men alt bliver fejet ind under gulvtæppet, der er ingen problemer, siger de", fortæller han til Furesø Avis og forklarer, at han både har talt med KAB, ejendomskontoret, forebyggelseskonsulenten og politiet. Alligevel sker der ikke noget.

"Jeg er så rasende over, at der ikke gøres noget ved urostifterne", siger Lars Jensen, der tidligere har foreslået Blokrådet at sætte skilte op, der tydeligt fortæller, at det er forbudt at opholde sig i parkeringskælderen samt at sætte overvågningskameraer og lysspots op.

"Det vil i hvert fald være med til at gøre parkeringskældrene mindre attraktive at være i", lyder det fra Lars Jensen, der også er klar til at danne det, han kalder en frivillig 'vagtgruppe' bestående af flere beboere, der samlet kan konfrontere grupperingerne.

Alene har han prøvet at konfrontere en af grupperne, når de har generet området med råben og anden larm længe nok.

Tip os og politiet hver eneste gang, I oplever problemer med utryghed og hashhandel

"Det var ikke rart. Jeg blev bedt om at skride og blande mig uden om. Nu tør jeg ikke længere parkere min bil under den ende af blokken, hvor jeg bor, af frygt for repressalier", fortæller han til Furesø Avis.

Samme oplevelse har han for nylig beskrevet i en mail til blandt andre Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune. For at bakke de to familier op, der har udtalt sig om problemerne i Furesø Avis, men som Lars Jensen føler bliver negligeret af både June Wibeck-Nilsson, der er afdelingsleder i 'Sammenhængende indsatser for unge og voksne - herunder SSP' i Furesø Kommune', og politikommisær Anders Schütt fra enheden 'Særlig operativ forebyggelse' i Nordsjællands Politi.

"De skulle selv prøve at bo her. De skulle prøve at tvinges til at bo i en blok, hvor disse bander hærger og besætter parkeringsarealet", siger han til Furesø Avis.

Det er Claus Torp, der indtil den 1. august var konstitueret kommunaldirektør, der har svaret Lars Jensen på henvendelsen, og han appellerer nu andre beboerer til også at melde problemerne.

"Det er uacceptabelt, at borgere føler sig utrygge i deres hjem, og vi bliver ved med at have et stort fokus på Farum Midtpunkt. Vi ved, at der er problemer med grupperinger og hashsalg i Farum Midtpunkt og andre steder", skriver han og fortsætter:

"I vores arbejde med Farum Midtpunkt er vi afhængige af, at I borgere melder jeres problemer ind til os. Vores Furesø Borgertip har ikke fået nogen henvendelser i juli omkring problemer med hashsalg. Og ved vores Åben dør-arranngement hver måned er det forskelligt, hvor mange, der kommer. Jeg tror, det bunder i, at nogle beboere ikke oplever problemer, mens andre beboere ikke synes, at det gør en forskel at fortælle om problemerne. Her vil jeg sige til alle: Tip os og politiet hver eneste gang, I oplever problemer med utryghed og hashhandel. Vi ved, at politiet ikke altid har ressourcer til at rykke ud med det samme Men de laver statistik på alle henvendelser, ligesom vi gør. Og ser de mange henvendelser om et problem, kommer de", lyder det fra Claus Torp.

Publiceret 06 August 2019 05:15

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt