Ti unge har i år deltaget på Furesø Forfattersole, to drenge og otte piger, og de har skrevet noveller under det fælles tema 'sammen'. Privatfoto

Ti unge har i år deltaget på Furesø Forfattersole, to drenge og otte piger, og de har skrevet noveller under det fælles tema 'sammen'. Privatfoto

Furesøs unge forfatterspirer fik masser af ord under neglene

For 10. år i træk har unge skriveglade børn og unge i Furesø haft mulighed for at lege med ord og opbygning af historier på forfatterskolen

Det er 10. gang i træk, at Furesø Bibliotek tilbyder forfattersole i sommerferien. Hvert år møder en flok friske unge op og bruger en uge på at forfatte en novelle, som bliver samlet i en bog og udgivet af biblioteket. Igen i år er det Camille Blomst fra biblioteket, der har hjulpet børnene med at skrive deres noveller, der har fællesteamet 'sammen'.

Der har været ti unge mennesker med på årets forfatterskole, to drenge og otte piger.

“Stemningen har været koncentreret og hyggelig. Der har været sol, småregn og torden både i virkeligheden og i vores lille verden her. Årets tema 'sammen' er meget bredt, men det er også ordet, der skal sikre vores fremtid, og det er jo det smukkeste ord", siger Camille Blomst og fortsætter:

“Novellerne komme vidt omkring, der er dem, der skriver om fremtiden og dem, der skriver fortællinger fra Anden Verdens Krig, en af pigerne er endda i 1700-tallets Skotland. Der bliver skrevet om alt fra skoleskyderier til kærlighed mellem brødre. Jeg er imponeret over, hvor meget de her unge er i stand til at leve sig ind i at være nogle helt andre end dem, de selv er. Den empati giver håb for fremtiden", lyder det fra Camille Blomst.

Besøg af frivillige

Holdet har i løbet af forfatterskolen haft besøg af to frivillige coaches. Julie Bech Nielsen, der selv tidligere har været med på forfatterskolen men altså som nu for tredje gang hjælper deltagerne med at lege med ord. I år havde hun også sin fætter, Anders Cletus Petersen, med, og de to unge mennesker, der netop er blevet studenter, hjalp forfatterskolens elever godt på vej.

“Det er sjovt at komme tilbage og se, hvad det nye tema skaber af historier. Det er spændende at se, hvordan de piger, der var med sidste år, har forbedret sig. Her er en hyggelig produktiv stemning", fortæller Julie Bech Nielsen.

Gamle og nye elever

Blandt de elever, der har været med på forfatterskolen før, er Astrid Buch Leander på 13 år. Hun var i år indstillet til Furesøs Talentpris for sine skriveevner, og hun har lige vundet den landsdækkende skrivekonkurrence '500 ord'.

"I år skriver Astrid Buch Leander en samtidsnovelle, der handler om en ung pige, der opdager, at hendes far arbejder på at udvikle noget, der fremmer telefonafhænighed. Pointen med novellen er, at vi skal være sammen i stedet for at være hver for sig bag hver vores telefon", fortæller Camille Blomst.

hhs

Publiceret 11 August 2019 07:30