Teamet på Fremtidsværkstedet omkranset af Henrik Poulsen (tv) og Lars Carstensen (th) ved Innovationsdagen. Pressefoto

Teamet på Fremtidsværkstedet omkranset af Henrik Poulsen (tv) og Lars Carstensen (th) ved Innovationsdagen. Pressefoto

Fremtidsværkstedet hyldet på Innovationsdagen

Selvom det ikke blev Fremtidsværkstedet, der løb med den nye pris, så var der masser af ros til medarbejderne og de lokale politikere ved Innovationsdagen

Med mindre end et år på bagen har Fremtidsværkstedet for Furesøs udskolingsbørn allerede sat national dagsorden. I torsdags den 5. september var stolte og spændte medarbejdere og politikere fra Furesø med i opløbet om at modtage 'NYT SAMMEN BEDRE'-prisen. Og selvom prisen ikke gik til Furesø men i stedet til Psykiatrien i Region Syddanmark, der i samarbejde med Odense Kommune har stået bag projektet 'Tilbage til Skolen', har Furesø alligevel god grund til at være stolt.

"Det var et super stærkt felt, og vi kan ikke være kede af at blive slået af nogen, der bringer innovation ind i psykiatrien til gavn for nogle de mest sårbare borgere. Jeg er så glad og stolt over den fornemme anerkendelse, det er bare at være nomineret. Det har vi vores fremsynede og meget kompetente medarbejdere at takke for! De har taget vores politiske visioner, tygget dem godt og grundigt igennem og skabt et fantastisk koncept, som hele Danmark kan få glæde af. Fremtidsværkstedet er blandt andet sat i verden i forsøget på at løse udfordringen med manglen på erhvervsuddannede. I dag går størstedelen af folkeskoleeleverne videre i gymnasiet og alt for mange fortryder undervejs. Derfor er vores ambition med Fremtidsværkstedet at understøtte børnenes karrierevalg ved at stimulere deres digitale viden og øvelse og skabe en øvebane for de mere praksisnære og håndværksbaserede tilgange til problemløsning", siger Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse i Furesø.

På Fremtidsværkstedet byder det lokale erhvervs- og foreningsliv ind med konkrete opgaver og udfordringern, som eleverne i 6. og 7. klasse skal være med til at løse. Senest har Hjemmeplejen budt ind med ønsket om, at de unge mennesker tygger på teknologiske løsninger, der kan afhjælpe ensomhed og isolation hos ældre borgere.

Lars Carstensen (C), formand for Udvalg for digitalisering og innovation, deltog også på Innovationsdagen i Horsens, og han glæder sig også over den ros, der tilfaldt Fremtidsværkstedet.

"Vi har hørt nogle meget spændende paneldebatter om innovation på tværs af det offentlige og private. Især hæfter jeg mig ved pointen om, at hvis vi vil lykkes med Furesøs Innovationsmodel og en ny innovationskultur, så skal vi som politikere være med til at skabe rum til hverdagsinnovationen. Ikke bare mentale rum, men også fysiske rum – og det er lige netop det, Fremtidsværkstedet er. Og vi kan jo se, at kommunens medarbejdere i større og større omfang også bruger det innovative miljø på Fremtidsværkstedet til at lade sig inspirere af andre, finde nye løsninger. Det er ikke nogen dårlig dag at være fra Furesø", siger han i pressemeddelelsen.

hhs

Om Fremtidsværkstedet

Fremtidsværkstedet handler om at lade eleverne arbejde med virkelige problemstillinger, stillet af lokale samarbejdspartnere, som virksomheder, foreninger eller en lokal naturpark. Eleverne får spændende ideer og fingrene i forskellige materialer, teknologier og værktøjer, så de kan præsentere prototyper og modeller på dag 3.

Fremtidsværkstedet har haft rigtig mange gode lokale samarbejdspartnere, ca. 10 stillede cases i sidste skoleår og arbejder lige nu på at få landet, hvem vi skal samarbejde med i dette skoleår.

I dette skoleår er der masser på programmet, hvor også lærerne inviteres til et åbent makerspace, hvor de kan afprøve materialer, teknologier og værktøjer så de kan blive inspirerede, gå i proces med deres team og sparre med os på fremtidsværkstedet

Publiceret 08 September 2019 05:00