I 2018 gik Kulturprisen til Mikael Boutrop (nr. 4 fra højre) ud af det store felt af nominerede. Arkivfoto

I 2018 gik Kulturprisen til Mikael Boutrop (nr. 4 fra højre) ud af det store felt af nominerede. Arkivfoto

Kulturpris: Hvem gør en særlig forskel?

Årets kulturpris bliver uddelt i slutningen af oktober - og du kan være med til at bestemme, hvem der skal hædres med prisen i år

Igen i år kan borgere, foreninger og kulturinstitutioner være med til at bestemme, hvem der skal modtage Furesøs Kulturpris. Alle kan nemlig indstille en person, som de mener, har et helt særligt engagement og løfter kulturen.

"Kulturprisen er en hyldest til de borgere, der gennem initiativ og engagement, beriger borgere i Furesø. pris en anerkendelse af de frivillige ildsjæle, som skaber særlige og ekstraordinære oplevelser for borgerne", siger Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

I den kommende politik for kultur, fritid og idræt er netop frivillighed og nye aktiviteter et af de fire udvalgte fokusområder, så Tine Hessner glæder sig derfor til at modtage årets indstillinger om frivillige i Furesø.

Sidste år gik prisen til Mikael Boutrup, medstifter af og tovholder for Store Flyvedag, der siden 2015 har samlet op mod 25.000 mennesker på Flyvestationen og engageret 2000 frivillige. Han modtog med en tåre i øjenkrogen checken på de 10.000 kr., som han valgte at give til Værløse Flyhistoriske Forening.

Hvis du vil indstille en kandidat til kulturprisen, skal du gøre det senest den 29. september klokken 12. Du kan kan sende din indstilling med begrundelse til kultur@furesoe.dk. Udvalg for kultur, fritid og idræt udvælger modtageren den 9. oktober, og selve prisen uddeles torsdag den 31. oktober i Galaksens Café Cassiopeia, hvor alle er velkomne.

hhs

Publiceret 10 September 2019 11:27