Seniorerne i Jonstrup og omegn vil gerne komme hinanden mere ved med fællesspisninger og rejser og ikke mindst til koncerter og filmklubber. Arkivfoto: Martin Warming

Seniorerne i Jonstrup og omegn vil gerne komme hinanden mere ved med fællesspisninger og rejser og ikke mindst til koncerter og filmklubber. Arkivfoto: Martin Warming

Jonstrup Senior Akademi vil sætte ekstra liv i byens seniorer

Den helt nystartede forening, Jonstrup Senior Akademi, har mange planer for aktiviteter for seniorer i Jonstrup og omegn

Af
Helene Holm Stolle

Seniorerne i Jonstrup vil gerne fællesskabet, blive klogere og ikke mindst passe godt på kroppen. Det fremgår af en helt ny spørgeskemaundersøgelse, som Bureau 2000 har gennemført for Jonstrup Senior Akademi, der er en nystiftet som forening.

Spørgeskemaundersøgelsen, der er gennemført via mail og udsendt af lokale foreninger og med opbakning fra Jonstrup 89, henvender sig til 55+-årige, og der bliver spurgt til deres interesse for forskellige aktiviteter.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt fra borgerforeningen Jonstrup 89, har flere end 200 svaret - blandt svarerne bor 75 procent i Jonstrup, 25 procent i nærliggende byer, og de mange svarerer er fordelt på 60 procent kvinder og 40 procent mænd.

"Når man ser på, hvilke aktiviteter, som har størst interesse, er det især foredrag (92 procent), men måske også lidt overraskende filmklub (72 procent) og lokalhistorie (60 procent)", fortæller Ole Fabech, der er medlem af initiativgruppen i den nystartede forening.

Han fortæller også, at der også er mange af seniorerne, der ønsker koncerter, kreative interesser, fællesspisninger, fredagsbar og vinsmagninger.

"Der skal også kondition på programmet med vandre- og løbeture, svømning og konditionstræning, ligesom der er ønsker om heldagsture og rejser", lyder det fra Ole Fabech, der ser fem til at kunne orientere om de mange nye tiltag, når foreningen 'Jonstrup Senior Akademi' holder orienteringsmøde torsdag den 19. september klokken 19.30 i Jonstruphus.

"Der nok at gå i gang med, og derfor er vi også glade for, at en række enkeltpersoner har svaret, at de også gerne vil være med til det praktiske, med at organisere og gennemføre aktiviteterne", siger Ole Fabech.

Publiceret 11 September 2019 10:08