Det er syvende år i træk, at Furesø Kommune kan bryste sig af at være den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Det er syvende år i træk, at Furesø Kommune kan bryste sig af at være den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Erhvervsklima: Furesø er stadig bedst i Nordsjælland trods samlet dyk på ranglisten

Det er især samarbejdet mellem Furesø Jobcenter og lokale virksomheder, der har brug for nye medarbejdere, som er med til at sikre Furesø titlen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune for syvende år i træk

Af
Helene Holm Stolle

Det er syvende år i træk, at Furesø Kommune kan bryste sig af at være den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland. Det slår den årlige erhvervsklimaundersøgelse, som Dansk Industri står bag, fast.

Den årlige erhvervsklimaundersøgelser sætter fokus på en lang række faktorer i kommunernes erhvervsliv, og rangeringen af landets 98 kommuner afhænger af de svar, som de lokale virksomheder giver. Men selvom Furesø altså formår at holde fast i placeringen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune, tager Furesø alligevel et samlet dyk ned af ranglisten - fra en 22. plads i 2018 til en 38. plads i år. Det skyldes blandt andet faktorer som for langsommelig behandling af sygedagpengesager, og at det er besværligt for private virksomheder at byde på kommunale opgaver, lyder det i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

"Vi skal selvfølgelig forholde os til det, vi ikke bliver belønnet for. Det er emner, vi tager op til diskussion i vores erhvervskontaktudvalg og andre fora, så på den led giver DIs erhvervsklimaundersøgelse os en årlig strømpil for, om vi er på rette spor i vores erhvervspolitik", siger Hasan Yilmaz (A), der er formand Udvalget for beskæftigelse og erhverv og understreger, at der trods det lille overordnede dyk er god grund til at glæde sig over, at Furesø stadig er den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland.

Faktisk rykker Furesø fra en 61. plads til 15. plads i virksomhedernes oplevelse af samarbejdet med det lokale jobcenter, og den cadeaux glæder Hasan Yilmaz (A) sig især over.

"DI’s erhvervsklimaundersøgelse indeholder en række faktorer, som vi har meget svært ved at ændre på som kommune. Derfor er vi glade for, at virksomhederne vurderer os så positivt på faktorer, vi rent faktisk kan gøre noget ved. Det er rigtig flot spring Furesø Jobcenter har taget", siger Hasan Yilmaz i pressemeddelelsen fra Furesø Kommune.

Springet underbygges af, at virksomhederne har stor gavn af jobcentrets indsats for at skaffe dem kvalificeret arbejdskraft. Her går Furesø fra en 28. plads til en 12. plads i årets undersøgelse.

"I Furesø vil vi meget gerne gøre en målrettet og særlig indsats for at få flere ikke-vestlige kvinder i beskæftigelse. Det kræver, at Furesøs virksomheder tror på, at vi i jobcentret rent faktisk møder deres behov. Det viser undersøgelsen, at vi gør", fortæller Hasan Yilmaz.

Hasan Yilmaz (A), formand Udvalget for beskæftigelse og erhverv, glæder sig over, at Furesø Kommune holder fast i pladsen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune. Arkivfoto

Hasan Yilmaz (A), formand Udvalget for beskæftigelse og erhverv, glæder sig over, at Furesø Kommune holder fast i pladsen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune. Arkivfoto

Sådan placerer Furesø sig i erhvervsklimaundersøgelsen:

  • 63 furesøvirksomheder og medlemmer af Dansk Industri har i år vurderet kommunens erhvervsvenlighed.
  • Besvarelserne placerer Furesø på en samlet 38. plads blandt landets 98 kommuner mod en 22. plads sidste år.
  • Trods dykket bevarer Furesø stadig titlen som den mest erhvervsvenlig kommune i Nordsjælland.

Publiceret 12 September 2019 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt