Mogens Brusgaard, CEO i Wexøe Holding og formand i Furesø Industri, mener, at den nye erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri skal få Furesø op i tempo. Pressefoto

Mogens Brusgaard, CEO i Wexøe Holding og formand i Furesø Industri, mener, at den nye erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri skal få Furesø op i tempo. Pressefoto

Industriformand: "Furesø skal op på tæerne"

"Der er altid en fare for, at man bliver lullet lidt i søvn, når det går fornuftigt. Den nye undersøgelse skal få os op på tæerne og i et højere tempo", lyder det fra formanden i Furesø industri, Mogens Brusgaard

Af
Helene Holm Stolle

Mogens Brusgaard, der er formand for Furesø Industri, har set nærmere på den årlige erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri. Her placerer Furesø Kommune sig på en 38. plads ud af landets i alt 98 kommuner - 16 pladser dårligere end i 2018, og det ærgrer Mogens Brusgaard, selvom han samtidig slår fast, at Furesø skal op i tempo for at blive i den bedste halvdel, når det kommer til et godt erhvervsklima.

"Den dårligere placering er naturligvis møgærgerlig set i lyset af de mange gode lokale kræfter, både i byrådet, blandt embedsmænd samt hos lokale erhvervsfolk, der arbejder på at forbedre rammevilkårene for det lokale erhvervsliv. Men om det er i vores kommune, at udviklingen går den forkerte vej, eller om det er andre kommuner, der har sat farten op og gået nye veje for at forbedre erhvervsklimaet, fortæller undersøgelsen intet om - jeg tror, det er en kombination", lyder det fra Mogens Brusgaard i en pressemeddelelse.

"Der er altid en fare for, at man bliver lullet lidt i søvn, når det går fornuftigt. Den nye undersøgelse skal få os op på tæerne og i et højere tempo skabe resultater sammen til glæde for kommunen og erhvervslivet. Der er naturligvis flere konkrete elementer i undersøgelsen, som vi sammen bør dykke ned i og rette op på. For eksempel antallet af erhvervsgrunde med udviklingsmuligheder samt området omkring lokale indkøb - begge elementer, som i undersøgelsen vægter i den forkerte retning", forklarer Mogens Brusgaard men understreger samtidig, at selvom der er noget at arbejde på, så er der også dele af undersøgelsen, der virkelig er grund til at glæde sig over - eksempelvis når det gælder jobcenterets evne til at finde kvalificeret arbejdskraft til kommunens virksomheder.

"Her ligger vi nr. 12; en forbedring på 16 pladser og ikke mindst et fantastisk eksempel på et velfungerende samarbejde, kommunen og erhvervslivet imellem", lyder det fra Mogens Brusgaard i pressemeddelelsen.

Medlemmer skal på banen

I den kommende tid vil Furesø Industri i forbindelse med en medlemsundersøgelse benytte lejligheden til at få sine medlemmer på banen. I undersøgelsen vil de 110 virksomheder, der er i Furesø Industri, nemlig blive spurgt om, hvilke områder, de mener, at Furesø skal blive bedre på.

”Kommune og erhvervsliv bør have en fælles ambition om, at skabe de bedste rammevilkår for erhvervslivet, og som en sideeffekt deraf, skal vi nok komme tilbage i den absolutte erhvervsklimatop. Fundamentet er der i form af det allerede gode samarbejde bl.a. i erhvervskontaktudvalget, samt med tilgangen af vores nye kommunaldirektør, der bringer ny inspiration fra en af landets mere industritunge kommuner", slår Mogens Brusgaard fast.

Publiceret 12 September 2019 11:39

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt