Borgmester Ole Bondo Christensen tog første spadestik foran de mange fremmødte. Foto: Louise Mørch Vilster

Borgmester Ole Bondo Christensen tog første spadestik foran de mange fremmødte. Foto: Louise Mørch Vilster

Første spadestik til nye boliger i Farum er taget

Torsdag tog borgmester Ole Bondo Christensen første spadestik til 44 nye ældre-og ungdomsboliger midt i Farum by

Af
Louise Mørch Vilster

Torsdag blev der taget hul på et byggeri af 44 nye boliger ved Frederiksborgvænget i Farum. Det er Lejerbo Farum, der opfører 24 seniorboliger og 20 mindre boliger på 40 kvadratmeter, som kan søges af alle, men som det forventes vil være mest attraktive for unge studerende.

"Det er en kæmpe stor dag i dag. Det er kulminationen på ti års arbejde, som der nu bliver sat punktum for," sagde formand for Lejerbo Farum, Helge Claudio Winberg.

Mekka for unge og ældre

Med til at tage det første spadestik var blandt andre borgmester Ole Bondo Christensen.

"Der er brug for flere ungdoms-og seniorboliger. Jeg ved også, at der er planer om at bygge flere boliger på TDC-grunden, så det kan gå hen og blive et mekka for unge og ældre", sagde han og lagde vægt på den gode beliggenhed tæt på S-tog, Kulturhuset og natur.

Boligerne på 40 kvadratmeter ventes at stå færdig til august 2020, mens seniorboligerne forventes at være klar til indflytning i august 2021. Ventelisten til de nye boliger er ikke åbnet endnu ifølge Lejerbo Farums hjemmeside.

Stor renovering af boliger

Det nye byggeri bliver på fire etager og kommer til at ligge side om side med fire blokke, der er opført i 1950'erne, og som skal igennem en stor renovering, når de nye boliger står færdige. De mange boliger får nyt køkken og bad samt indbygget elevator, så de bliver mere ældre-og handicapvenlige. Derudover bliver der bygget en ekstra etage på bygningerne, og nogle af de 44 nye boliger kommer til at blive brugt til midlertidig genhusning.

"Det er et modigt projekt at bygge elevator ind i eksisterende bygninger. Det kommer til at blive et par år i byggerod, men derefter bliver det rigtig godt", sagde Ole Bondo Christensen.

Publiceret 14 September 2019 06:00