Godt 40 elever fra Lille Værløse Skole havde travlt, da de for nylig indtog Bymidten og satte fokus på de 17 verdensmål.

Godt 40 elever fra Lille Værløse Skole havde travlt, da de for nylig indtog Bymidten og satte fokus på de 17 verdensmål.

Elever satte spotlight på verdensmålene

Der blev sat fokus på FNs verdensmål, da hele 6. årgang fra Lille Værløse Skole indtog Bymidten for nylig

Af
Amalie Østergaard

praktikant

De mange handlende på Værløse Bymidte kunne for nylig blive klogere på FNs 17 verdensmål. Det skete, da hele 6. årgang fra Lille Værløse Skole indtog Bymidten med en række plakater, de havde lavet om verdensmålene.

Med tekst, billeder og grafik havde eleverne udarbejdet en gennemført og opsigtsvækkende udstilling, som gerne skulle opfordre borgerne til at tage aktion i hverdagen, for at verdensmålene kan indfries. Det fortæller Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

"Det var en kæmpe succes, og de 40 elever formidlede deres budskab virkelig mange gange", fortæller Stine Rahbek Pedersen, der er projektleder for Grøn Omstilling i Furesø Kommune.

Et af de 17 verdensmål er frihed, og det blev der selvfølgelig også sat fokus på, da eleverne fra Lille Værløse Skole indtog Bymidten.

Et af de 17 verdensmål er frihed, og det blev der selvfølgelig også sat fokus på, da eleverne fra Lille Værløse Skole indtog Bymidten.

Budskabet, som eleverne fra Lille Værløse Skole satte spotlight på, står ikke alene. I Furesø kommune er der nemlig sat gang i en masse grønne tiltag - både på skrivebordet og ude i den virkelige verden. Faktisk har Furesø Kommune med de mange tiltag formået at reducere udledningen af CO2 med hele 50 procent i deres egen transport og drift af bygninger. Det fortalte Lene Munch-Petersen (A), der er udvalgsformand for natur, miljø og grøn omstilling, i et interview med radioværten, Steen Dahl i Café Hack.

Resultatet er opnået ved at 100 miljø- og klimaambassadører på Furesø Kommunes egne arbejdspladser indtænker natur, miljø, klima og økologi i deres hverdag på den måde, de hver i sær kan se, det give mening for deres kerneopgave. Samtidig prioriterer byrådet løbende klimaet i relevante beslutninger, eksempelvis ved at prioritere grøn mobiliter. Og det har givet konkrete resultater på mange fronter. Når kommunens biler alligevel udskiftes, erstattes de med elbiler, så 51 ud af 60 biler og flere specialbiler nu kører på el. I vinterhalvåret cyklede 1.500 elever på Lillestjernen, Syvstjerneskolen og Stavnsholtskolen i skole fra efterårsferien og resten af vinteren, og det reducerer biltrafikken, fordi forældrene lader bilen stå. En indsats børnene er klar til efter at have gået i Furesøs daginstitutionerne, hvor der igennem flere år er gjort en stor indsats for, at børnene lærer at cykle, træner cykelfærdigheder på den mobile cykelbane og med en masse sjove aktiviteter på legepladsen. Og cykelinfrastrukturen i Furesø er god, det blev bekræftet af brugerne selv der er blandt landets mest tilfredse cyklister adspurgt i cykeltilfredshedsundersøgelsen i 2018, oplyser Furesø Kommune i pressemeddelelsen.

De miljøtilgodeseende foranstaltninger i kommunen giver positive resultater, og der vil fortsat blive arbejdet på at optimalisere CO2-udledningen generelt set i kommunen. Derudover bliver der i skolerne også sat fokus på cykling til og fra skole, i naturområderne lægges der planer for økologisk plejning og genoprettelse af grønne arealer og i dagsinstitutioner sættes der fokus på økologiske råvarer - og altså også ved eventet om verdensmålene på Bymidten.

Senere på året bliver elevernes værker udstillet på Værløse bibliotek.

Publiceret 17 September 2019 07:30