Der var dyb koncentration i madkunskabslokalet på Stavnsholtskolen onsdag aften, da Fars Køkkenskole fandt sted. Foto: Furesø Kommune

Der var dyb koncentration i madkunskabslokalet på Stavnsholtskolen onsdag aften, da Fars Køkkenskole fandt sted. Foto: Furesø Kommune

Fars Køkkenskole: Børn tog deres fædre med i køkkenet og lærte om klimavenlig og sund mad

I Furesø Kommune er 67 procent af maden økologisk og baseret på klimavenlige og sunde råvarer - nu skal fædre lære at begå sig på samme måde i køkkenet derhjemme

Af
Helene Holm Stolle

Det er ikke kun børnene i Furesøs institutioner, der skal nyde godt af den sunde, klimarigtige, økologiske og også sunde mad. Forældrene skal også - og onsdag aften deltog en række fædre sammen med deres børn på Fars Køkkenskole. Et initiativ, som Pia Rousing, der er ansvarlig for køkkenet i Dalgårdens Børnehus i Værløse, står for. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Fars Køkkenskole fandt sted i Stavnsholtskolens madkundskabslokale, og her øste Pis Rousing ud af sin viden til de 20 deltagere - fædre og børn - der ikke bare blev klogere på klimavenlig mad men også selv blev sat i gang i køkkenet. Fædre og børn skulle nemlig hakke, snitte, røre i gryder, blende sovs og anrette maden smukt på fade til den afsluttende fællesspisning.

Stor interesse for indsatsen

"I Furesø Kommune er 67 procent af maden økologisk og baseret på årstidens råvarer, og så indeholder den mere fisk, mindre kød og mange flere grøntsager. På den måde er maden også blevet mere klimavenlig. I 2019 har vi sat fokus på at formidle de fine resultater ved forskellige arrangementer, og interessen har været virkelig stor, og derfor er det helt oplagt at udbyde egentlige kurser som Fars Køkkenskole" siger Udvalgsformand for natur miljø og grøn omstilling, Lene Munch-Petersen (A) i pressemeddelelsen fra kommunen og understreger, at hun glæder sig over den store interesse for den klimavenlige og sunde mad.

"Jeg er rigtig glad for at forældre i Furesø er interesserede i at gøre Furesø Kommunes egne køkkener kunsten efter", siger hun og tilføjer, at håbet er, at bringe tilbuddet ud til flere borgere i kommunen.

Fars Køkkenskole er udbudt gennem DOF fritidsskoler Nordsjælland, og alle pladser på det første kursus er fyldt op.

Pia Rousing er ansvarlig for køkkenet i Dalgårdens Børnehus i Værløse, men onsdag aften stod hun i spidsen for Fars Køkkenskole, hvor fædre og børn lærte om klimavenlig og sund mad. Foto: Furesø Kommune

Pia Rousing er ansvarlig for køkkenet i Dalgårdens Børnehus i Værløse, men onsdag aften stod hun i spidsen for Fars Køkkenskole, hvor fædre og børn lærte om klimavenlig og sund mad. Foto: Furesø Kommune

Publiceret 19 September 2019 00:00