I næste uge kommer eleverne i Furesøs 4.-6. klasser til at lære mere om livet i vandet - og Furesøen. Arkivfoto: Michael Wulff

I næste uge kommer eleverne i Furesøs 4.-6. klasser til at lære mere om livet i vandet - og Furesøen. Arkivfoto: Michael Wulff

Skoleelever skal udforske vandets hemmeligheder

Elever i 4.-6. klasse i Furesø tager i næste uge de naturvidenskabelige dykkerbriller på

Den nationale Naturvidenskabsfestival finder sted i næste uge og sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på jorden – vand. I Furesø Kommune inviterer Fiskebæk Naturskole skoleelever på jagt i Furesøen efter mikroplast i muslinger. Målet er at give eleverne smag for naturvidenskab.

4.-6. klasses elever i Furesø Kommune derfor i den kommende uge de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på mikroplast og zebramuslinger.

Fiskebæk Naturskole tager eleverne med på en tur i Furesøen, hvor de skal indsamle zebramuslinger, dissekere dem og undersøge, om de optager mikrofibre og anden mikroplast. Forløbet strækker sig over en dag, hvor eleverne blandt andet deltager i indsamling, forsøgsopstilling, observation, dissektion, opmåling og afvejning af muslingerne.

Fiskebæk Naturskole har med projektet fokus på elevernes nysgerrighed og ”hands-on” aktiviteter, der understøtter naturvidenskabelig metode og tankegang.

Hele Danmark er med

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er ”Vandets hemmeligheder”.

Fiskebæk Naturskole har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af bundhentere til indsamling af muslinger og særlige vægte til vejning af mikrofiber.

Projektet har fået i alt 15.000 kr. til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen med godt 1 mio.kr.

Udforske, forstå, forandre

Naturvidenskabsfestival foregår fra d. 23. - 27. september og arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter. Tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen:

"Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, der findes i virkeligheden – vi ved, at det motiverer dem. Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere".

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

hhs

Publiceret 19 September 2019 06:13