180 forældre, pædagoger og politikere var forleden samlet for at få information og inspiration til arbejde i forældrebestyrelser i Furesø dagtilbud. Pressefoto

180 forældre, pædagoger og politikere var forleden samlet for at få information og inspiration til arbejde i forældrebestyrelser i Furesø dagtilbud. Pressefoto

Forældre, pædagoger og politikere skabte fælles afsæt og forståelse for arbejdet i de kommunale dagtilbud

De nyvalgte forældrebestyrelser i Furesøs kommunale dagtilbud mødtes med pædagoger og politikere for at skabe et fælles afsæt for arbejdet

Vuggestuer og børnehaver i Furesø Kommune har for nylig valgt repræsentanter til forældrebestyrelserne, og sidste fredag var bestyrelserne så samlet til et seminar med en række pædagoger og politikere fra kommunen. Målet med seminaret var at skabe et fælles afsæt for det kommende arbejde.

Seminaret var en blanding af oplæg, gruppedialoger og arbejde i egen forældrebestyrelse. Udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (A) fortalte om de politiske visioner for dagtilbudsområdet. Pædagogisk konsulent Stina Hendrup fortalte om rammerne for det pædagogiske arbejde i forlængelse af den nye styrkede pædagogiske læreplan, og om det Fælles Læringssyn og dannelsesperspektiv, som går på tvær af vuggestuer, børnehaver og skoler i Furesø. Dagtilbudschef i Furesø Kommune, Anna Fosdal, fortalte om rammerne for bestyrelsesarbejdet. Deltagerne fik undervejs mulighed for tale med hinanden i egne bestyrelser og for at tale og danne netværk med andre forældrebestyrelser og politikerne.

"Det er en fantastisk idé med et halvdagsseminar med både bestyrelser, politikere og forvaltningsfolk. Det er en supergod investering i os som dagtilbud, der giver os en følelse af, at vi bliver hørt og forstået. Der er totalt fremgang på vores nære samarbejde med vores bestyrelser, fordi vi har fået mere ret til selv at bestemme. At politikere deltog i gruppearbejdet betyder også, at vi kommer meget tættere på beslutningstagerne i kommunen", siger Jeanette Gjøl, der er leder af Kirke Værløse Børnehus, i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Også forældrerepræsentanterne var begrejstret for seminaret.

"Det er ret vigtigt, at vi som bestyrelse får et fælles ståsted og en baggrund for, hvad forældrebestyrelsesarbejdet handler om. Vi er jo alle sammen nye i det her", siger Mette hristoffersen, der netop er en af en af de nyvalgte i forældrebestyrelsen.

"Der kommer mange perspektiver på vores dagtilbud, når vi samler medarbejdere fra forvaltningen, forældre, ledere og medarbejdere i dagtilbuddene. Det er så givende, at vi får lov til at lytte med", lyder det fra Bettina Ugelvig Møller (A), der formand for Udvalget for dagtilbud og familier.

"Et seminar, som det her er utroligt vigtigt, fordi vi alle dermed tager ejerskab på vores dagtilbud. Det er pragtfuldt at kunne mødes på denne her fordomsfrie måde. Jeg synes især, der er mange gode ideer fra de enkelte institutioner", tilføjer Niels Bjerre Degn (A), der er nærstformand i udvalget.

hhs

Publiceret 20 September 2019 10:41