Den første Repair Café holder åbent lørdag den 28. september i Satellitten på Bymidten mellem kl. 11 og 14. Arkivfoto

Den første Repair Café holder åbent lørdag den 28. september i Satellitten på Bymidten mellem kl. 11 og 14. Arkivfoto

Nu får Furesø også en Repair Café: Få hjælp til at reparere dine gamle ting

Den første Repair Café i Furesø åbner lørdag den 28. september i Satellitten på Værløse Bymidte

Det er in at reparere ting, og flere og flere steder skyder der Repair Caféer op. Det gør der nu også i Furesø. Nærmere betegnet på Bymidten i Værløse.

"Vores første Repair Café holder åbent lørdag den 28. september i Satellitten på Bymidten mellem kl. 11 og 14. Har du en ting du gerne vil have hjælp til at få repareret, så kig forbi", fortæller Merete Rasch og forklarer, at hele ideen bag Repair Café er, at holde liv i den gammeldags dyd, det er, at kunne reparere ting.

"Det er faktisk en dyd, der sjældent bliver udnyttet eller givet videre, men det vil vi gerne ændre", lyder det fra Merete Rasch, der fortsætter:

"Vi ved alle sammen, at reparationer er godt. Vi får vores biler, vores vaskemaskiner og mange andre større ting repareret. Det giver rigtig god mening, men det giver også rigtig god mening at få repareret de lidt mindre ting som yndlingsblusen eller det lille kompakte anlæg, som står i sommerhuset. De mindre ting har vi bare ingen steder at sende hen, og det kan være en lidt for stor mundfuld selv at skulle gå i gang med at reparere - men nu kan du få hjælp til arbejdet i Repair Cafe".

I Repair Café Furesø kan du få hjælp til at få repareret de mellemstore og mindre ting, - men hvad er en Repair Café egentlig?

"Det er et bæredygtigt udviklingskoncept, som frivillige fra Miljøpunkt Furesø Netværk har startet. Her tilbyder lokale borgere hjælp til reparationer af deres ejendele - helt gratis, du skal bare selv huske at tage evt. reservedel med og være opmærksom på, at vores reparatører vil forsøge at reparere de indleverede genstande, men de kan ikke holdes ansvarlige for det endelige resultat", forklarer Mette Rasch og fortsætter:

"At reparere sine ting giver mening på mange forskellige planer. Du kan spare penge på at reparere i stedet for at smide ud og købe nyt, men du bidrager også til at mindske nyproduktion og affaldsmængden. Ifølge repaircafe.org sparer Repair caféer verden over lossepladser og forbrændinger for 250.000 kg skrald, som i stedet får et nyt liv efter en reparation. Det er dejlig belønning for de fleste at kunne hjælpe hinanden, og derudover er der en vigtig pointe i at give sine ting længere levetid, selv i det små".

hhs

Publiceret 20 September 2019 11:03