Hareskov Kirke. Arkivfoto

Hareskov Kirke. Arkivfoto

Stress af i kirken: Hareskov Kirke inviterer til meditative gudstjenester

Ro og eftertænksomhed er i fokus, når Hareskov Kirke i løbet af efteråret inviterer til meditative gudstjenester. Det er en uformel gudstjeneste uden hverken organist eller kirketjener.

Af
Louise Mørch Vilster

Kirke I en travl og stressende hverdag kan det være svært at finde tid til ro og fordybelse. Det rum forsøger Hareskov Kirke at skabe, og derfor inviterer kirken i løbet af efteråret til tre meditative gudstjenester. De finder sted den sidste torsdag i måneden fra kl. 17-18, og den første er allerede den 26. september.

Uformel gudstjeneste

Det er sognepræst Rebecca Rudd, der sammen med lærer i mindfulness, Jane Thøgersen, vil stå for de mediative gudstjenester, som kommer til at være meget mere uformelle end en traditionel gudstjeneste. Jane Thøgersen er også medlem af menighedsrådet og er uddannet sanger.

"Det er noget nyt, som vi har fundet på, og som Jane har taget initiativ til. Hun havde prøvet det i en kirke i København, men vi vil give det et andet præg, hvor der er mere fokus på nærvær og intimitet. En almindelig gudstjeneste kan være meget formel med præsten i den ene ende og tilhørerne i den anden. Det her skal være noget, vi gør sammen," forklarer Rebacca Rudd.

Giver ro i hovedet

De meditative gudstjenester vil vare under en time, og alle de fremmødte samles i en cirkel oppe ved alteret og uden hjælp fra organist eller kirketjener. De vil starte med at synge en enkelt sætning ti eller tyve gange som en slags messende sang, og bagefter vil Rebecca Rudd reflektere over et særligt tema. Efter det leder Jane Thøgersen en meditation, og de slutter hver gang af med at synge 'Dejlig er jorden'. Efter gudstjenesten er der mulighed for at få en kop the.

"Vi håber, folk får lidt mere ro i hovedet og en anden oplevelse af, hvad kirkens rum kan bruges til. Vi håber især at ramme folk midt i livet, som har meget at se til, men alle er velkomne. Derfor har vi lagt det på vej hjem fra arbejde, så man kan få en pause uden at skulle bruge aftenen på det," siger Rebecca Rud.

Publiceret 20 September 2019 06:00