Arkivfoto: Louise Mørch Vilster

Arkivfoto: Louise Mørch Vilster

Pædagoger tager færre sygedage i Furesø Kommune

Det går den rigtige vej med sygefraværet for de ansatte i Furesø Kommune. Det gælder ikke mindst for ansatte i børnehaver og andre dagtilbud

Af
Louise Mørch Vilster

Sygefravær Det går godt med at nedbringe sygefraværet for medarbejderne i Furesø Kommune. I første halvår af 2019 er sygefraværet faldet fra 5,5 procent til 5 procent i forhold til samme periode i 2018. Det svarer ifølge Furesø Kommune til, at der har været 8-9 ekstra medarbejdere på arbejde i kommunen. Det er det bedste resultat i tre år.

Et af de områder, hvor sygefraværet generelt ligger højt i de fleste kommuner, er inden for dagtilbuds-området, hvor der i Furesø Kommune er over 700 ansatte. Her er sygefraværet faldet fra 7,1 procent til 6,5 procent i første halvår af 2019. Det svarer til, at der har været 3,7 flere medarbejdere til stede hver dag i kommunens dagtilbud.

Det lavere fravær glæder især Anna Fosdal, der er dagtilbudschef i Furesø Kommune.

"Jeg er glad for tallene, for jeg ved, hvor meget der bliver arbejdet med sygefraværet. Det er helt klart noget, vi skal holde fast i," siger hun.

Hurtigere vej til handling

Det er generelt over hele linjen, at sygefraværet er faldet inden for dagtilbud og Anna Fosdal tror, at det lavere fravær blandt andet skyldes en ny struktur på området. Med den ny struktur har den enkelte leder fået meget mere selvbestemmelse over både økonomi, personale og faglig udvikling.

"Før havde vi forskellige områdeledere, der ikke sad ude i de enkelte dagtilbud. Nu kan lederne selv skride til dialog og finde løsninger uden at inddrage en chef. Dagtilbudslederne gjorde også et godt stykke arbejde før, men det har haft en positiv effekt at give dem mere ansvar," mener hun.

For at følge sygefraværet endnu tættere får alle ledere fremover statistik over sygefraværet for hver måned i stedet for hver tredje måned.

"Det handler især om at have en meget tæt opfølgning og give støtte til medarbejdere, der er ramt af sygdom," siger Anna Fosdal, som tilføjer, at det for lederne er ligeså vigtigt at sætte fokus på de medarbejdere, som formår at have et lavt sygefravær.

"Jeg oplever, at de ledere, der har fokus på at anerkende dem, der kommer på arbejde hver dag, også er dem, der lykkes særligt godt," siger hun.

Publiceret 23 September 2019 00:00