De eksisterende kunstgræsbaner i Furesø er lavet af gummigranulat fra gamle bildæk, men nu skal de renoveres, og så skal mijøet i fokus. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

De eksisterende kunstgræsbaner i Furesø er lavet af gummigranulat fra gamle bildæk, men nu skal de renoveres, og så skal mijøet i fokus. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Budgetaftalen sætter fokus på kunstgræsbaner: Miljøet skal prioriteres

Der skal fokus på miljøet - både når det gælder renoveringen af de eksisterende kunstgræsbaner i Furesø og etableringen af en ny bane i Hareskovby

Af
Helene Holm Stolle

I flere år har kunstgræsbanerne i Furesø været diskuteret. Ikke mindst den kommende kunstgræsbane i Hareskovby. Mange - både borgere og politikere - har været bekymret for kunstgræsbanernes betydning for miljøet, og der har især været stor fokus på, hvorvidt gummigranulatet, som banerne er lavet af, er sundhedsskadelige eller ej.

Budgetaftalen, der blev indgået mandag aften på tværs af alle partier i Furesø Byråd, sætter da også særlig fokus på netop kunstgræsbanerne - både de gamle og den kommende i Hareskovby.

'Der er behov for at renovere eksisterende kunstgræsbaner samt et ønske om at etablere supplerende kapacitet. Det er vigtigt, at kommunens kunstgræsbaner er miljømæssigt forsvarlige. Der skal således ved renovering og nyetablering sikres løsninger, der tager hensyn til det omkringliggende miljø -herunder grundvandet', lyder det i aftalen, hvori det også understregs, at 'renovering af baner indebærer et miljømæssigt løft, fordi de efter renovering vil leve op til de nyeste standarder på området (Miljøstyrelsens vejledning)'.

For Øjvind Vilshom (Ø) har den fokus været afgørende for, at Enhedslisten overhovedet kan gå med til anlæggelsen af en ny bane i Hareskovby.

"Næsten alle vores baner er af den mest miljøskadelige type. Banerne indeholder gummigranulat fra gamle bildæk, som let spreder sig i form af mikroplast. Det er ikke bare usundt for dem, der benytter banerne, det er decideret miljøskadeligt. Derfor har vi kun kunnet gå med til den nye kunstgræsbane i Hareskovby, hvis vi har sikkerhed for, at det ikke kommer til at skade miljøet", siger han og understreger overfor Furesø Avis, at han gerne havde set, at der blev fokuseret endnu mere på at få standset udledningen af mikroplast fra de eksisternede baner nu og her.

"Men jeg er tilfreds med, at forureningen fra kunstgræsbanerne trods alt er på kommet på dagsordenen", lyder det fra Øjvind Vilsholm.

Også viceborgmester Lars Carstensen (C) glæder sig over, at den stormomsuste kunstgræsbane i Hareskovby bliver en realitet.

"Vi har i sidste time besluttet at afsætte de nødvendige midler, så vi kan få en miljørigtig løsning", siger han, mens også Tine Hessner (B) og Gustav Juul (V) udtrykker glæde over, at der bliver sat skub i kunstgræsplanerne i Furesø.

Planen for kunstgræsbaner i Furesø

  • Ifølge budgetaftalen bliver renoveringen af kunstgræsbanen i Farum Øst gennemført som planlagt i 2020, mens målet er at renovere kunstgræsbanen i Værløse i 2021.
  • I budgettet er der afsat 4,2 millioner kroner til projektet med en ny kunstgræsbane i Hareskovby. Aftalepartierne er enige om, at der til november i år skal foreligge et forpligtende beslutningsgrundlag med et forslag til en løsning, og at der i den forbindelse vil blive afsat de fornødne kommunale midler - dog under forudsætning af medfinansiering fra de lokale klubber, ligesom muligheden for supplerende finansiering skal afklares. Herefter skal der udarbejdes et udbudsmateriale.

Publiceret 24 September 2019 09:39

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt