Ellen Thomsen underholder gerne gæsterne med gode historier på sin fødselsdag. Foto: Louise Mørch Vilster

Ellen Thomsen underholder gerne gæsterne med gode historier på sin fødselsdag. Foto: Louise Mørch Vilster

Ellen Thomsen fylder 100 år i højt humør

Ellen Thomsen fra Værløse fyldte torsdag 100 år med masser af livsglæde og lyst til at fortælle om sit liv

Af
Louise Mørch Vilster

Der er stadig en skarp hukommelse og masser af humor hos Ellen Thomsen, der torsdag den 26. oktober fyldte 100 år. Hun bor på Plejecenter Lillevang i Værløse, og blev fejret efter frokost med lagkage, kaffe og Gammel Dansk sammen med de andre beboere og hendes søn og svigerdatter. Det gjorde tydeligvis ikke Ellen Thomsen noget at være dagens midtpunkt.

"Jeg er kaffesøster," siger hun højt, mens gæsterne griner.

"For jeg siger aldrig nej til en kop kaffe,"

I posten var også kommet et brev fra Dronningen, der ønsker hende tillykke med fødseldagen, og som blev læst op for Ellen Thomsen.

"Det er meget flot," siger hun bagefter.

Læste fransk i Paris

Ellen Thomsen fortæller, at hun er født i København, men er opvokset i Aarhus, hvor hendes forældre købte en villa lidt udenfor byen. Efter 2. verdenskrig rejste hun meget rundt i Europa med sin mand, der var billedkunster, og hun studerede blandt andet fransk på Sorbonne Universitet i Paris.

"Vi havde en meget charmerende fransk dame til lærer. På den ene side sad jeg ved siden af en mand fra Tjekkoslovakiet og på den anden side en fra Iran," siger hun og smiler.

Da Ellen Thomsen var tilbage i Danmark arbejdede hun i mange år som indretningsarkitekt og flyttede med sin mand til Værløse i slutningen af 1950'erne.

"Dengang blev der solgt mange Børge Mogensen-møbler som et samlet sæt til enten stue eller soveværelse. Min mor var en pioner inden for indretning med Børge Mogensen og FDB-møbler," siger hendes søn Mikkel Thomsen.

Spirituel kvinde

Han fortæller også, at Ellen Thomsen er en meget spirituel kvinde, der tror på mere mellem himmel og jord.

"Hun har sine egne idéer om, hvordan tingene er. Hun tror ikke på, at noget er tilfældigt, og på den måde er hun meget favnende," siger han.

Senere på dagen fik Ellen Thomsen besøg af mere familie, da hun har en søn mere og af otte gode veninder fra spirituelle kredse. Og i weekenden bliver der holdt fest for hele familien med børnebørn og oldebørn hos den ene af sønnerne.

Publiceret 27 September 2019 11:02