Der skal mere liv på Akacietorvet, og derfor har udvalget for byduvikling og bolig sat gang i en revision af lokalplanlægningen for Akacietorvet og den tilstødende strækning af Farum Hovedgade. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Der skal mere liv på Akacietorvet, og derfor har udvalget for byduvikling og bolig sat gang i en revision af lokalplanlægningen for Akacietorvet og den tilstødende strækning af Farum Hovedgade. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Ny lokalplan skal sikre mere liv på Akacietorvet

Der skal udarbejdes en ny lokalplan for Akacietorvet - og den skal give plads til både boliger og spisesteder

Tidligere har der været ønske om at etablere restaurationer på Akacietorvet, men det har ikke været muligt i forhold til lokalplanen. Men det skal det blive nu. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Det er udvalget for byudvikling og bolig, der på sit seneste møde har besluttet at begynde en revision af lokalplanlægningen for Akacietorvet og den tilstødende strækning af Farum Hovedgade.

"Baggrunden for arbejdet er, at ejerne af bygningerne på Akacietorvet ønsker mulighed for at etablere boliger, restauranter eller caféer og institutioner. Det tillader de nuværende regler for Akacietorvet ikke. Her må kun være butikker og liberale erhverv, men det kniber med efterspørgslen på lokaler til det formål. På Farum Hovedgade ligger flere restauranter og caféer, som efter den gældende plan med tiden skal udskiftes med andre anvendelser", forklarer Egil Hulgaard (C), der er formand for udvalget.

Han understreger sammen med Lene Bang (A), der er næstformand i udvalget, at kommunen ønsker en dialog med borgerne om den fremtidige lokalplan for området.

"Udvalget vil gerne give mulighed for flere forskellige aktiviteter i området og samtidig sikre tilpassede løsninger med hensyn til friarealer, parkering og nabohensyn. Forvaltningen indleder derfor arbejdet med at spørge borgerne, virksomhederne og foreningerne i kommunen, hvad de ønsker, der skal være mulighed for i området. Det vil ske i form af en offentlig for-høring. Sidenhen vil kommunen invitere til nærmere dialog i lokalområdet om en ny lokalplan", forklarer Lene Bang.

"Vi vil gerne skabe nogle gode rammer for aktiviteter, der giver liv i området. Men liv og aktiviteter skal gå hånd i hånd med et krav om kvalitet og hensyn til omgivelserne. Det mener jeg, vi sikrer med udspillet til lokalplanen", siger hun.

hhs

Publiceret 30 September 2019 16:00