Øjvind Vilsholm. Arkivfoto

Øjvind Vilsholm. Arkivfoto

Enhedslisten raser mod flytning af Kildehuset efter stor ekstra-regning

"Det er dybt kritisabelt, siger Øjvind Vilsholm

Af
Louise Mørch Vilster

Flytning Sidste sommer blev det besluttet at daginstitutionen Kildehuset i Farum skulle flytte til andre lokale ved siden af Solvangsskolens FFO, og de skal i et samlet projekt bygges om og eventuelt energirenoveres. Men på grund af skærpede krav til brandsikkerhed fra myndighedernes side kommer det nu til at koste 5,3 millioner kroner mere end de allerede 14,4 millioner kroner, der er bevilget til de to institutioner.

Enhedslistens byrådsmedlem, Øjvind Vilshom, var allerede dengang imod flytningen, som blev vedtaget med et snævert flertal, og han mener, at det nu giver endnu mindre mening at flytte institutionen på grund af de store udgifter til brandsikkerhed. Dengang stemte Enhedslisten, Venstre, Konservative og Liberal Alliance imod flytningen.

"Nu bliver det dyrere at flytte Kildehuset. Det undrer mig meget at vælge at flytte en institution, der er en af de mest populære, og som forældrene er meget glade for og med en god beliggenhed," siger han.

Dybt kritisabelt

Øjvind Vilsholm er med i udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, som onsdag den 2. oktober holdt et ekstraordinært udvalgsmøde på grund af de ekstra udgifter til ombygningen af to de institutioner. På mødet lagde forvaltningen op til, at der kunne stemmes om to scenaerier, som vil gøre projektet enten 10,4 eller 5,5 millioner kroner dyrere, og som samtidig vil gøre institutionerne CO2 neutrale og selvforsynende med energi.

Men i stedet for at vælge hvilket scenaerie, der skal videre til økonomiudvalget og byrådet, valgte udvalget at udsætte beslutningen til den 21. oktober for i mellemtiden af få mere viden om budgettet fra forvaltningen. Udvalget ønskede også at få præsenteret en løsning, som blev holdt inden for det oprindelige budget på 14,4 millioner kroner.

"Det var primært på initiativ fra mig, at vi besluttede at undersøge det nærmere. Lige nu handler det om at få gjort klart, hvorfor det er blevet så meget dyrere. Og hvad vil det koste, hvis vi lader Kildehuset blive," siger han.

Øjvind Vilshom håber, at der kan rykkes stemmer i byrådet, når der skal stemmes om ombygningen, så det ender med, at Kildehuset ikke skal flytte i andre lokaler. Institutionen skal dog stadig renoveres for at få mere tidssvarende lokaler og huse flere børn, tilkendegiver han.

"Jeg håber, at Dansk Folkeparti og Radikale vil skifte mening. Jeg synes, det er dybt kritisabelt at vælge at flytte den på så løst et grundlag. Det er jeg meget utilfreds med," siger Øjvind Vilsholm, der mener, at man i stedet kan bruge grunden ved siden af Solvangsskolens FFO til at bygge ældreboliger på.

Formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, Lene Munch-Petersen (A), mener det er en allerede overstået diskussion, der ikke skal tages op igen.

"Det er ikke rimeligt at tage diskussionen op igen i 11. time. Lige nu handler det om at diskutere, hvor omfangsrig renoveringen skal være. Det er ærgerligt, ombygningen bliver fordyret, men vi kan ikke starte helt forfra, det vil udsætte hele processen et halvt år. Vi har også et hensyn til pædagogerne," siger hun.

Publiceret 08 October 2019 10:29