Eternittag dumpet i Nørreskoven. Privatfoto

mde

Eternitplader dumpet i Nørreskoven

To læs plader og isolering ærger Naturstyrelsen

svineri To læs eternitplader og isolering er blevet dumpet på hver sin side af Frederiksborgvej i nærheden af Fiskebæk Naturskole. Det fortæller Naturstyrelsen i en pressemeddelelse sendt til Furesø Avis. Anmeldelsen skete den 1. oktober, og skovløber Kim Moesgaard er både glad og trist for sådan et opkald, fortæller han i pressemeddelelsen. Det var ham, der fik opkaldet om, at skovsvineriet lå, hvor det gjorde.

"Sådanne henvendelser er vi taknemmelige over. Mens skovens almindelige gæster er blevet meget bedre til at tage affald fra skovturen med hjem, så oplever vi desværre stadig, at der bliver dumpet en del byggeaffald i skoven," siger han.

Ude på stedet kunne skovpersonalet konstatere, at der var smidt et helt læs af det forurenende stads på hver side af Frederiksborgvej. Buddet lyder på, at det er en lille lastbil, der er bakket ind tæt på Fiskebæk Naturskole og har dumpet affaldet.

"Naturstyrelsen skal prioritere hårdt, fordi der er besparelser på budgettet. Derfor betyder den slags oprydning, at pengene tages fra naturpleje, renovering af bålpladser og stier og hvad Naturstyrelsen i øvrigt bruger penge på for at gøre det attraktivt at benytte skovene," skriver styrelsen.

"Nu politianmelder Naturstyrelsen sagen, og hvis lovovertræderne findes, vil Naturstyrelsen i den forbindelse kræve erstatning for omkostningerne ved at fjerne affaldet. Skovsvinene kan ligeledes se frem til også at modtage en bøde for overtrædelse af både Miljøbeskyttelsesloven og Naturbeskyttelsesloven," lyder det videre.

Hvis man har hørt eller set noget, kan man skrive til hst@nst.dk eller ringe til Naturstyrelsen.

jbt

Publiceret 11 October 2019 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl