Modelfoto

Modelfoto

Få gratis kursus i førstehjælp til 'Hjertestarterdag'

Hjerteforeningen Furesø vil have alle borgere over 13 år til at kunne yde førstehjælp. Foreningen stiller op i både Farum og Værløse til landsdækkende 'Hjertestarterdag'

Af
Louise Mørch Vilster

Onsdag den 16. oktober er det 'Hjertestarterdag' over hele landet, og derfor står Hjerteforeningen Furesø klar i både Farum og Værløse. På Eventpladsen i Værløse Bymidte fra kl. 10-12 og på Store Torv i Farum Bycenter fra Kl. 14-16 er der mulighed for at få et kort kursus i hjerte/lungeredning fra en uddannet instruktør. Det skriver Hjerteforeningen Furesø i en pressemeddelelse.

Derudover kan du se, hvordan en hjertestarter fungerer, finde ud af hvor den nærmeste hjertestarter er i forhold til, hvor du bor, samt deltage i en quiz for børn og voksne og vinde mindre præmier. Furesøs lokale hjerteforening har som mål, at alle borgere over 13 år, og alle der arbejder i kommunen, kan give livreddende førstehjælp og betjene en hjertestarter.

Hjerteforeningen Furesø er en ung forening, der blev stiftet for kun to år siden. Ud over at få borgerne til at kunne træde til i akutte situationer, er foreningens mål også at forebygge hjertelidelser med aktiviteter, som er for alle borgere. For eksempel med en gåtur hver søndag kl.10 ved Søndersø. Læs mere om efterårsprogrammet på furesoe.hjerteforeningen.dk

Publiceret 15 October 2019 11:15

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl