Der var udsolgt til bankoaften på Ellegården. Privatfoto

Der var udsolgt til bankoaften på Ellegården. Privatfoto

Fuldt hus: Bankoaften gav over 37.000 kr. til forskning i sclerose

Det gik over alle forventninger, da en familie fra Farum arrangerede bankoaften til fordel for sclerose

Af
Louise Mørch Vilster

Velgørenhed Der var fuldt hus på Ellegården i Farum, da der for nyligt var bankoaften til fordel for forskning i sclerose. 160 borgere fik samlet rejst mere end 37.000 kroner, der gik ubeskåret videre til Scleroseforeningen. Det er Farum-borger Charlotte Bak Østergaard, der sammen med sin familie var initiativtager til aftenen, der fandt sted den 3. oktober under overskriften 'Bank Sclerose'.

Årlig begivenhed

Hendes nu 25-årige datter fik konstateret sclerose for halvandet år siden, og derfor valgte familien at ville gøre en forskel for de 16.000 danskere, der lever med sygdommen.

"Det er gået over al forventning. Aftenen gik rigtig godt, og det var så hyggeligt. Der kom rigtig mange fra Farum, så folk kendte hinanden, og der var god stemning. Mange skrev bagefter, at de gerne vil komme igen næste år," siger Charlotte Bak Østergaard, der planlægger at gøre 'Bank Sclerose' til en årlig begivenhed.

Mange erhvervsdrivende i Farum bakkede op om projektet, og der var over 90 præmier på højkant til deltagerne.

"Vi skulle spille 15 spil men vi endte med 20 spil for at komme af med alle præmierne. Det har været lidt tidskrævende at få arrangeret, men det har også været sjovt, og vi har heldigvis haft et meget engageret team til at hjælpe. Jeg regner med, at det bliver lettere at arrangere 'Bank Sclerose' til næste år, fordi vi nu ved, hvad der skal til, og er blevet lidt klogere på det hele," siger Charlotte Bak Østergaard.

Publiceret 15 October 2019 10:16

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl