Der er taget hensyn til, at der stadig kører tog til og fra stationen i Farum, fortæller DSB. Foto: Jens Berg Thomsen

Der er taget hensyn til, at der stadig kører tog til og fra stationen i Farum, fortæller DSB. Foto: Jens Berg Thomsen

Ombygning på Farum Station resten af året

"Vi har taget hensyn til, at stationen stadig er i drift," siger DSB-chef

Af
Jens Berg Thomsen

ombygning Farum Station ligner ikke sig selv for tiden. Store dele er spærret af, der er gravemaskiner fremme og stillads sat frem. Det skyldes, at DSB er ved at bygge stationen om, fortæller chef for bygherre- og entreprise i DSB Ejendomme Niels Dam.

"Det er en oprydning af overflødige bygninger, og så vil vi gerne skabe et mere enkelt og overskueligt stationsmiljø," siger han til Furesø Avis.

Arbejdet begyndte lige efter sommerferien, og DSB regner med at være færdige med ombygningen ved årsskiftet. Niels Dam fortæller, at der blandt andet er nye parkeringspladser på vej på stedet, hvor flere pendlere ofte må konstatere, at alle pladser er optaget. DSB bestræber sig på, at kunderne oplever færrest mulige gener, mens byggeriet står på.

Kører som de skal

"Togene kører, som de skal, og man kan komme til- og fra toget som normalt. Vi har taget hensyn til, at stationen er i drift, mens byggeriet står på," siger han til Furesø Avis.

Under byggeriet er busstoppestederne flytttet.

Publiceret 19 October 2019 03:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl