Nu kan du købe en regnbuefarvet spillertrøje fra FC Nordsjælland og støtte World Pride og sportsbegivenheden Eurogames. Trøjerne blev brugt, da FC Nordsjælland mødte OB tilbage i august 2019. Kampen endte 2-0. Foto: www.boesenfoto.dk

Nu kan du købe en regnbuefarvet spillertrøje fra FC Nordsjælland og støtte World Pride og sportsbegivenheden Eurogames. Trøjerne blev brugt, da FC Nordsjælland mødte OB tilbage i august 2019. Kampen endte 2-0. Foto: www.boesenfoto.dk

FC Nordsjællands regnbuetrøjer går til velgørenhed

Spillertrøjer i særlig udgave skal nu på auktion til fordel for kampen mod homofobi

Af
Jens Berg Thomsen

fobifri fodbold Tilbage i august måned optrådte FC Nordsjælland i nogle helt særlige spillertrøjer, da OB var på besøg på Right to Dream Park i Farum. Holdet optrådte i nogle særligt producerede regnbuetrøjer for at vise sin støtte til kampen mod homofobi i fodbold og sport i al almindelighed.

Nu skal de i alt 16 spillertrøjer så igen gøre gavn i kampen, for trøjerne, der også er signerede af spilleren, bliver nu sat til salg på onlineauktionen Lauritz.com, og pengene skal gå ubeskåret til foreningen Pan Idræt.

Find auktionen her

"Ved at spille i regnbuetrøjer har FC Nordsjælland sendt et stærkt signal om, at homofobi ikke hører hjemme i fodbold, og det skal de have tusind tak for," siger formand for Pan Idræt Christian Biom i en pressemeddelelse.

Trøjen er hvid, mens både FC Nordsjællands logo og spillernavnet er i regnbuefarver. Det er ifølge pressemeddelelsen "et klart signal til omverden o, at superligaklubben ønsker at styrke mangfoldighed og samtidig aktivt ønsker at være nærmere målet om at komme homofobi i dansk fodbold til livs."

Trøjerne er skænket til til Copenhagen Pride, der sammen med Pan Idræt er bag organisationen Copenhagen 2021. Copenhagen 2021 skal til næste år afholde begivenhederne World Pride og Eurogames, der er en LGBTI-indkluderende sportsbegivenhed afholdt i København og Malmø.

Find auktionen her

"Copenhagen 2021 bliver såedes det største menneskerettighedsevent i Danmark Nogensinde. Og det afvikles under hashtagget #YouAreIncluded for netop at understrege, at alle uanset køn, kønsudtryk og skksualitet er og skal være velkomne," skriver Copenhagen 2021 i pressemeddelelsen.

Auktionen varer fra den 31. oktober klokken 10.00 og én uge frem, hvor man kan byde på trøjerne.

Find auktionen her

Publiceret 31 October 2019 11:37

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl