Privatfoto

Privatfoto

Unge spejdere lærte om ledelse

Efterårsferien blev brugt på teamwork i et telt af Hareskov-spejdere

uddannelse 11 spejdere var i efterårsferien på kursus i fællesskab, friluftsfærdigheder og samarbejde. Det Danske Spejderkorps afholdt en række samarbejdskurser for 12-16-årige, fortæller tropsleder Per Thau i en pressemeddelelse.

"Det var en helt vildt fed oplevelse. På mit kursus skulle vi vokse op fra vi var baby til oldgamle på en uge. Vi var bl.a. på et natløb hvor vi skulle klatre op ad en stor klatrevæg for at komme i himlen og vi lavede en sjov legeplads af rafter da vi var forældre. Kurserne er også en sjov måde at lære nyt på, fordi man prøver ledelsesrollen i virkeligheden og får feedback. Og så er der et virkelig stærkt fællesskab," siger Malthe på 11 år i pressemeddelelsen.

"Jeg var på OceanPLan hvor fantasirammen handlede om at verden var oversvømmet og vi var derfor bl.a. ude og sejle og på et tidspunkt røg vi også i vandet og blev samlet op af en redningsflåde. Men PLan er også hygge om lejrbålet. På kort tid har jeg lært virkelig mange andre unge at kende og vi har allerede aftalt at mødes i Århus den 15-17 november," lyder det videre fra 14-årige Nicolai.

Undervisningen lød på samarbejde gennem natløb og madlavning over bål, ligesom overnatning selvfølgelig foregår i telt og ikke på et konferencecenter.

Deltagerne var Aksel (13), Albert (12), Andrea (12), Anna (15), Fillip (12), Holder (12), Malthe (11), Nicolai (14), Oscar (12), Sofie (12) og Thorbjørn (12) fra Ravnehus Spejderne.

jbt

Publiceret 03 November 2019 03:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl